16.02.2023

Ми це зробили: Starlink – в академії!

ДРУЗІ, ВИПУСКНИКИ, ВИ НЕЙМОВІРНІ!

Не пересічна новина! У понеділок, 13 лютого Придніпровська державна академія будівництва та архітектури отримала термінал швидкісного широкосмугового супутникового інтернету STARLINK. Приймаючи диво сучасної цифрової технології, ректор академії Mykola Savytskyi Микола САВИЦЬКИЙ відзначив: – Для учбового закладу, який змушений, через постійні повітряні атаки, орієнтуватися на дистанційну форму навчання студентів, забезпечувати безперебійну роботу усіх служб і внутрішній електронний документообіг, питання стабільного інтернет-зв’язку зовсім не другорядне. Бо усі ці процеси з початку війни опинилися під реальною загрозою зриву. Тепер ця загроза – позаду! З урахуванням резервних джерел електроживлення від німецьких благодійників і супутникового інтернету від асоціації, ми застраховані. Велике дякую усім нашим друзям-благодійникам!

Нагадаємо, що передувало нинішній події.
В кінці січня ГО «Асоціація випускників і друзів ПДАБА» (АсВіД ПДАБА) оголосила про збір коштів на термінали швидкісного широкосмугового супутникового інтернету STARLINK.Таке рішення було прийняло у відповідь на звернення керівництва академії, яка потерпала від перебоїв інтернет зв’язку, спричинених атаками російського агресора на інфраструктуру країни
Розуміючи нинішню скруту та черги на доставку терміналів, Правління асоціації на чолі з головою Володимиром ЗРАЖЕВСЬКИМ все ж сподівались, що ініціатива знайде відгук. І не помилилися. На сьогодні зібрано суму, потрібну для сплат вартості одного терміналу. З урахуванням певних технічних новацій в академії цього достатньо. До того ж, сам термінал вже доставлений в академію.

Тут ми маємо подякувати студенту економічного факультету Вадиму ІВАЩЕНКО, який, вже практично і на користь країні, і рідній академії, використовує отримані у виші знання з логістики.

Велика сердечна подяка і усім, хто організаційно та фінансово долучився до проєкту «STARLINK для ПДАБА» – члену Правління асоціації Агалару ГУСЕЙНОВУ, засновникам і учасникам АсВіД ПДАБА Павлу ФІСУНЕНКО, Владиславу ДАНІШЕВСЬКОМУ, Галині ЄВСЄЄВІЙ, Тетяні НІКІФОРОВІЙ, Анатолію БЕРЕЗЮКУ, Анастасії ГАЙДАР, Володимиру ВИХОДЦЮ, Яніні ЧЕРНИШУК, Ліні КИСЛИЦІ, Ніні СКРИЛЬНИКОВІЙ, Миколі ГАННИКУ, Валерію ІНШАКОВУ.
І нарешті, як і обіцяли, звітуємо: вартість терміналу із доставкою (без урахування податків) складає 25 500 гривень.

Можливості, які STARLINK відкриває для академії:
– блекаути не перериватимуть зв’язок, оскільки енергоспоживання термінала на рівні 20-25 Вт на годину;
– сигнал напряму зі супутника всесвітньо відомої компанії SpaceX забезпечує супершвидкість – скачування до 200 МБіт\сек., завантаження – до 25 Мбіт\сек.;
– підключення до мережі до 128 абонентів одночасно.
НИНІШНЯ ПОДІЯ ПЕРЕКОНУЄ: ГУРТОМ МИ ЗМОЖЕМО ЗРОБИТИ ЩЕ НЕ ОДНУ ДОБРУ СПРАВУ ДЛЯ АКАДЕМІЇ, ДЛЯ КРАЇНИ, ДЛЯ ПЕРЕМОГИ ! 💙💛
Доєднуйся до АсВіД ПДАБА 👇https://pgasa.dp.ua/academy/asotsiatsiya-vypusknykiv-i-druziv-pdaba-pro-asotsiatsiyu/
#благодійністьдніпро #війна_і_ми #асвідПДАБА #пдабадніпро #ПДАБА

?>
вверх