21.08.2022

Музей архітектури Дніпра – 2020-2022

Ідея створення Музею – М.В. Савицький професор, ректор ПДАБА, Г.П. Євсєєва професор, проректор ПДАБА.

Керівник розробки програми-проекту створення МузеюС.І. Подолинний, ст. викладач кафедри Архітектурного проектування та містобудування, ПДАБА.

Назва програми-проекту – Музей архітектури Дніпра на базі приміщень та споруд ПДАБА (приміщення гардеробної вестибюльної зони ПДАБА). Програма-проект «Музей архітектури Дніпра» переможець конкурсу творчих проектів «Культурна столиця», м. Дніпро, 2020.

Мета програми-проекту – створення об’єкту культурно-просвітницького спрямування. Його формування та діяльність може сприяти розвитку в сучасному інноваційному і креативному напрямі. Створення на базі ПДАБА музейних, виставкових та презентаційних комплексів та залучення до цього процесу студентів і викладачів повинно предметно зблизити учбову роботу з практикою. Музей архітектури Дніпра – елемент в системі установ міста Дніпро, що підтверджують його статут як «Культурної столиці».

Експозиція музею

У 2020 – 2021 роках у виділеному приміщенні було проведено ремонтно-будівельні роботи, які частково вирішили завдання формування експозиційного простору. Наразі триває робота зі створення елементів експозиції.

Для експозиції музею в розділі «Сучасне місто Дніпро» виготовлено два макети: «Фрагмент забудови історичної частини центру міста Дніпро» та «Фрагмент комплексу будівель ПДАБА».

В роботах використані матеріали досліджень 2012-2015 р. р. – С. І. Подолинного, ст. викладача кафедри АПМ, студента-архітектора  А. А. Переяслова і досліджень 2021-2022 р. р. – О. І. Бондаренко ст. викладача кафедри АПМ.

Презентаційний майданчик ПДАБА

Пропонується організація зовнішнього презентаційного простору академії на розі вулиць Архітектора Олега Петрова та Жуковського.

Головним акцентним елементом повинен стати флагшток, на якому будуть розміщуватись поряд з прапорами України, м. Дніпро, нашої області, академії, прапори країн, з установами яких співпрацює ПДАБА.

Окрім цього планується розмістити стенд з демонстрацією головних етапів і особливостей розвитку академії і рекламний стенд для вступників.

Існуюче озеленення оновлюється, доповнюється, а периметр оснащується лавами для відпочинку та спілкування студентів та молоді району.

?>
вверх