15.05.2018

МОН оприлюднило покрокові інструкції для абітурієнтів з Криму та Донбасу щодо вступу у заклади вищої освіти в 2018 році

Міністерство освіти і науки України спільно з Фондом «Відкрита політика» розробили «дорожні карти» для абітурієнтів з Криму та Донбасу. В них є докладна інформація про те, як і коли вступники з цих територій можуть вступити до вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою через освітні центри або за звичайною процедурою, якщо навчалися на екстернаті і здали ЗНО.
Інструкції розміщено на сайті Міністерства в розділі «Жителям Криму та Донбасу / Вступникам 2018» (https://mon.gov.ua/ua/zhitelyam-donbasu-ta-krimu/vstupnikam )
Вступ за спрощеною процедурою через освітні центри «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» передбачає, що абітурієнту не обов’язково складати ЗНО, мати при собі паспорт або атестат про загальну середню освіту державного зразка.  Достатньо подати до 20 липня (до 18.00) заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах, які розпочнуть свою роботу вже з 4 червня (з переліком освітніх центрів можна ознайомитися за посиланнями: ОЦ «Крим-Україна» (https://mon.gov.ua/ua/zhitelyam-donbasu-ta-krimu/studentam/osvitni-centri/osvitni-centri-krim-ukrayina ) та ОЦ «Донбас-Україна» (https://mon.gov.ua/ua/zhitelyam-donbasu-ta-krimu/studentam/osvitni-centri/osvitni-centri-donbas-ukrayina) ).
Розроблені інструкції містять всі ключові дати щодо подачі документів, проведення вступних іспитів, зарахування, а також перелік необхідних документів та алгоритм дій, які має виконати вступник.
Крім того, в них можна знайти інформацію про те, як отримати атестат про загальну середню освіту та вступити до вишу за звичайною процедурою, склавши ЗНО.
Традиційно в цьому році для кримчан та вступників з Донбасу працює “гаряча лінія”, де вони можуть отримати консультації з питань вступу – в інструкції є посилання на мобільні додатки та контакти для зв’язку з консультативними центрами.
Нагадаємо, що в квітні МОН провело нараду з представниками ЗВО та місцевих департаментів освіти щодо організації вступу абітурієнтів з Криму та Донбасу.
https://mon.gov.ua/ua/news/vstup-2018-abituriyenti-z-krimu-ta-donbasu-vzhe-vtretye-zmozhut-vstupati-do-ukrayinskih-vishiv-abo-ptnz-za-sproshenoyu-proceduroyu
Також раніше на сайті МОН повідомлялось, що для вступу кримчан в українські виші за спрощеною процедурою в 2018 році діятиме 35 освітніх центрів.
За інформацією прес-служби МОН
?>
вверх