18.11.2022

Міжнародний день студента у ПДАБА

17 листопада 2022 р. Глибокий символізм цієї дати вражає!

Цей День в історії – боротьба чеських студентів проти фашистської окупації Чехословацької республіки у 1939 році.

Цей День сьогодні – боротьба українського студентства разом з усім українським народом проти рашистської окупації України.

Зазвичай, День студентів відзначався в нашій академії, як свято молодості та життєлюбності – з веселощами, концертами, притаманним студентам гумором. «День студента 2022» – це День пам’яті про подвиг студентів у другій світовій війні та подвиг студентів війни сьогоднішньої. Це також день збору коштів на допомогу ЗСУ та планування нових благочинних, волонтерських проектів.

Воєнні події змінили формат Дня студента з концертної програми у актовій залі на неформальну зустріч студентської молоді в одному з укриттів Академії, задля дотримання безпеки учасників. Та навіть постійні ракетні обстріли не змінили жаги студентства до життя, до спілкування, до обміну думками у дружньому колі.

Цьогорічний День студента мав важливу патріотичну та об’єднавчу місію. Ідея об’єднання студентів та викладачів, яких війна розкидала по різним країнам, знайшла своє практичне втілення в своєрідному телемості. Теплі слова, креативні привітання викладачів та студентів прозвучали у цей день з різних країн та університетів світу: з Німеччини, Франції, Італії, Польщі, Чехії. З вітальним словом до студентів з великого екрана звернувся ректор Академії Микола САВИЦЬКИЙ, який перебуває у відрядженні в КНР. Ректор відзначив, що в усі часи та у всіх країнах студентство було, є, і буде активною громадською, патріотичною силою, молодою елітою держави, здатною змінювати життя на краще.

В. о. ректора Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ подякував студентській спільноті за відмінне навчання та науково-дослідну роботу. В. о. проректора з навчально-виховної роботи Павло НАЖА ознайомив присутніх з наказом ректора про нагородження близько п’ятдесяти студентів академії грошовими преміями та подяками за досягнення в навчанні та активну громадянську, патріотичну позицію.

Після привітань та виступів свято продовжилось у неформальному форматі. Приміщення укриття, перетворене студентською радою на своєрідний арт-простір, прикрашене фотороботами та студентськими картинами, інсталяціями та фотозонами наповнилось гамірним та веселим спілкуванням, притаманним молоді. Настільні та спортивні ігри, студентські конкурси та вікторини, перегляд улюблених фільмів –  форми відпочинку, які надають сил, наснаги, надихають на нові досягнення.

Студентська рада академії з надією на ПЕРЕМОГУ ТА ВІДБУДОВУ УКРАЇНИ!

?>
вверх