21.02.2024

Міжнародна науково-практична конференція. День перший.

ЗАПОВІДЬ НА МАЙБУТНЄ

20.02.24 р. на базі Придніпровська державна академія будівництва та архітектури розпочала роботу дводенна Міжнародна науково-практична конференція «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ КОМФОРТУ, ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ І ЕКОЛОГІЧНОСТІ ЖИТЛОВИХ БУДІВЕЛЬ НА ОСНОВІ СМАРТ-ТЕХНОЛОГІЙ».

Конференція відбувається в рамках проєкту «A NOVEL DECENTRALIZED EDGE-ENABLED PRESCRIPTIVE AND PROACTIVE FRAMEWORK FOR INCREASED ENERGY EFFICIENCY AND WELL-BEING IN RESIDENTIAL BUILDINGS», який фінансується Європейським Союзом за програмою HORIZON2020 під назвою PRECEPT. В його реалізації на базі житлового комплексу «ПАНОРАМА» у Дніпрі, спільно із 16  партнерами із Європи протягом трьох років брали участь науковці ПДАБА та інженери ПБМП «СТРОЇТЕЛЬ-П».

На загальноносвітовому значенні використання інноваційних розумних технологій забезпечення енергоефективності, екологічності, комфортності  житла наголошували у вітальних промовах  модератор конференції, проректор з міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку Українського державного університету науки і технологій  Микола САВИЦЬКИЙ, в.о. ректора УДУНТ Костянтин СУХИЙ, проректор з наукової роботи ПДАБА Владислав ДАНИШЕВСЬКИЙ, Business Development Manager, WATT+VOLT S.A. Konstantinos Arvanitis.

Першого дня учасники конференції заслухали 25 доповідей, в яких сконцентровано вигляді було представлено результати наукових та практичних напрацювань вченими у співпраці з виробничниками новітні технології і підходи до вирішення проблем надактуальних в умовах війни і післявоєнної відбудови країни. Зокрема, таких:
– Загрози людству та їх вплив на містобудування
– Зелене будівництво і сталий розвиток
– Системи безпеки та життєзабезпечення житлових будівель
– Технології та матеріали для екологічного будівництва
– Інтелектуальні системи управління будівель, смарт-технології та смарт-будівлі
– Інноваційні технології забезпечення комфорту, енергоефективності та екологічності будівель
– Бар’єри впровадження інтелектуальних систем управління будівлями в Україні та можливі шляхи подолання.

До речі, PRECEPT- дуже символічна назва, у перекладі на українську –ЗАПОВІДЬ.  Природа подарувала людям усе необхідне для забезпечення життя у гармонії із всесвітом. Та чи розумно ми користуємося цим дарунком?

Питання риторичне. Тож нам усім є над чим працювати, засвоюючи та використовуючи кращі надбання людства. Без яких майбутнє людства – надто примарне.

НАША ДОВІДКА. Після закінчення конференції матеріали конференції будуть підготовлені і опубліковані у наукових виданнях, розміщені в каналах комунікації для вільного доступу.

?>
вверх