29.01.2018

Майже половина безробітних в Україні з вищою освітою

Більшість українців після школи йдуть у вузи. Чиновники вражені таким прагненням народу до знання і небажанням працювати в шахтах і на заводах.

Близько половини безробітних українців мають вищу освіту, повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

“На обліку в службі сьогодні близько 45% українців мають вищу освіту, у великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей показник вище 80%. У Харкові 87% безробітних на обліку – з вищою освітою. Це говорить про те, що у нас більшість вакансій для профпрацівників, а у тих, хто шукає роботу, – вища освіта, і цей дисбаланс не дає можливості для швидкого працевлаштування”, – розповів він.

Ярошенко пояснив це тим, що на сьогоднішній день в Україні близько 80% випускників середніх шкіл йдуть вчитися у вишів і лише 20% отримують профосвіту.

“У Європі ситуація кардинально протилежна – 70% отримують кваліфікацію працівника з інструментом” і 30% – вищу освіту”, – зазначив він. melbet бонус на первый депозит

У жовтні 2016 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав пріоритети для підготовки в професійно-технічних училищах. “Професійно-технічна освіта, як ми вирішили, – один з пріоритетів, це три спеціальності, які ми модернізуємо”, – сказав він на засіданні Кабінету міністрів. Прем’єр уточнив, що йдеться про спеціальності: тракторист-машиніст сільгосптехніки, монтажник санітарно-технічних систем та швачка.

?>
вверх