04.04.2022

Майстер-клас з архітектури та містобудування з французькими архітекторами

В лютому 2022 р. на архітектурному факультеті ПДАБА за підтримки Федерації обмінів між Францією та Україною (FEFU) було заплановано провести в дистанційному форматі на платформі Microsoft Teams два курси лекцій та кілька архітектурних ательє французькою мовою для студентів-бакалаврів та студентів-магістрів, а саме, курс ознайомчих лекцій Жака Шнідервінда (м. Орлеан, Франція) «Модульні будинки: проєктування, виготовлення, розміщення» та регіонально орієнтовані лекції Сільвена Потьє (департамент Ля Крeз, Франція) «Реновація постіндустріальних територій та об’єктів: досвід Франції» (на прикладі міста Лявавьє-ле-Мін, департамент Ля Крез).

Студенти успішно прослухали перший курс лекцій, а на заключному занятті, згідно плану, було сформовано робочу групу для виконання проєктного завдання під назвою «Розробка прототипу модульного будинку». На жаль, життя внесло свої корективи в запланований майстер-клас: з початком повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 р. заняття перервались.

Однак ця плідна співпраця перейшла у іншу площину: магістри та бакалаври архітектурного факультету, учасники франкомовного проєкту ПДАБА одразу ж після початку війни отримали запрошення на проходження професійних стажувань у Франції і декілька вже вирушили  до м. Орлеан та департамент Ля Крез. Сподіваємось, що зовсім скоро для студентів академії разом з французькими студентами розпочнуться лекції та воркшопи з Сільвеном Потьє з реновації постіндустріальних територій вже безпосередньо у Франції.

?>
вверх