12.07.2024

Київ, Дніпро, Одеса, Чернігів – Братислава

Як ми вже повідомляли, нещодавно ректори УДУНТ Костянтин СУХИЙ та СТУ Oliver MORAVCIK підписали Меморандум про співпрацю між Українським державним університетом науки і технологій та STU – Slovenská technická univerzita v Bratislave (Словацьким технічним університетом в Братиславі), який має стати основою для поглиблення партнерських відносин між двома університетами.

З перших днів перебування з діловим візитом у Словаччині українська делегація неодноразово переконалася у серйозності задекларованого Меморандумом партнерства. Угоди про мобільність – обмін студентами і викладачами підписали проректори УДУНТ та СТУ – Микола САВИЦЬКИЙ і Lubica VITKOVA.

Цими днями було підписано ще дві угоди про співробітництво зі Спілкою інженерів Словаччини . Перша – з УДУНТ, ректор Костянтин СУХИЙ, друга – з Академією будівництва України, президент Іван НАЗАРЕНКО. Від Спілки інженерів Словаччини угоди підписав керівник Vladimir BENKO.

Делегація університету відвідала факультет Матеріалознавства і технології СТУ в місті Трнава, де ознайомилась із освітньо-науковими можливостями факультету, науковими напрямками діяльності та лабораторним обладнанням.

В рамках візиту делегація УДУНТ, в тому числі ННІ ПДАБА, доєдналася до групи представників вищих навчальних закладів будівельного профілю з Києва, Одеси, Чернігова та взяла участь в літній школі з програми Erasmus під акронімом Bridge. Нові знання про шляхи підвищення якості вищої освіти в Європі і, зокрема, В Україні підтверджені Сертифікатами.

Словом, кількаденна поїздка до Словаччини відкрила нові перспективи і проклала ще один міст між нашими країнами.

Делегація УДУНТ щиро вдячна колегам – ректору СТУ Оліверу МОРАВЧИКУ, голові Спілки інженерів Словаччини Володимиру БЕНКО, декану факультету Civil Engineering Станіславу УНЧИКУ, заступнику Роману РАБІНЗАЙФЕРУ, Марині БАБЕНКО, Володимиру КОНОВЦЮ, іншим колегам із СТУ і Спілки інженерів Словаччини, колегам з України за змістовно проведений час і спілкування.

?>
вверх