30.05.2023

Круглий стіл на тему: «Зміни до типового положення про порядок проведення навчання з питань охорони праці: виклики та перспективи».

25.05.2023 р. співробітники кафедри БЖД взяли участь у обговоренні змін до типового положення про порядок проведення навчання з питань охорони праці. Організатором цього круглого столу був Технічний університет «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА».

Актуальність цього питання пов’язана з застосуванням нових форм дистанційного, модульного навчання. Великі суперечки викликає можливість застосування навчання за допомогою спеціалізованих комп’ютерних програм та автоматизованої перевірки знань для виконання робіт підвищеної небезпеки, ідентифікації робітника при дистанційному навчанні та багато інших проблем.

У обговорені своє бачення в осучасненні типового положення висловили представники Федерації профспілки України (Діана Казакова, провідна інспекторка з питань охорони праці Департаменту охорони праці ФПУ), представники Міністерства освіти і науки України, галузевого видання Журнал «Охорона праці» (головний редактор Дмитро Матвійчук та заст. головного редактора Микола Федоренко)

Від кафедри БЖД ПДАБА у круглому столі брав участь д.т.н. Микола Налисько.

 

?>
вверх