17.10.2023

Краєзнавчі зустрічі

16 жовтня 2023 р. здобувачі освітніх програм 032 «Краєзнавчо-екскурсійна робота» та 035 «Українська мова та література й іноземна мова» завітали до  краєзнавчого клубу «Ріднокрай» при краєзнавчому відділі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. первоучителів слов’янських Кирила та Мефодія.

На черговому засіданні краєзнавчого клубу «Ріднокрай» кандидат архітектури, декан архітектурного факультету ПДАБА, краєзнавець Олександр Харлан розповів присутнім про історію та нові відкриття села Дмитрівка. Олександр Харлан уже не один рік готує та публікує такі цікаві дослідження у циклі книг «Історія міст і сіл Дніпропетровщини». Його чергове дослідження у цьому циклі присвячено стародавньому селу Дмитрівка Синельниківського району на Дніпропетровщині з метою реконструкції первинного планування поселення після його виникнення.

Краєзнавчі зустрічі є надзвичайно важливими та потрібними для майбутніх фахівців з краєзнавчо-екскурсійної роботи, які невдовзі стануть амбасадорами відродження України та ознайомлення іноземних партнерів й прихильників України з нашою історією, культурою, архітектурою, традиціями будівництва. Саме такі фахівці стануть вкрай затребуваними на ринку праці у повоєнний період – фахівці, які здатні організувати якісну екскурсійну діяльність (щодо супроводу архітектурно-будівельних пам’яток, музеїв, у тому числі відновлених після їх зруйнування рашистами, виставок, втілення концепцій зеленого туризму тощо), з метою забезпечення гідної презентації національних досягнень країни.

?>
вверх