20.03.2024

Концерт – студія «Єднаймося!»: «У силі й славі слова»

Днями в ПДАБА концерт-студія «Єднаймося» зібрала студентів на святкування Шевченківських днів. Палке слово Прометея із вуст молодих людей сприймалося з особливою гостротою. Неспровокована війна росії проти суверенної України чітко висвітила хто є друг, а є справжній друг, а хто ворог.

Геній, мислитель, пророк. Місце Тараса Шевченка в українському суспільстві і в українській культурі особливе. Трохи не два століття його слово осяває шлях української нації до свободи, даючи надію іншим пригніченим народам світу. Звертаючись до присутніх,  голова комісії з реорганізації ПДАБА, проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ зазначив важливість єдності суспільства задля перемоги над ворогом- супостатом. Яким би сильним, яким би підступним, яким би кровоненажерливим він би не був.

Пам’ять про загиблих у цій війні молоді люди вшанували хвилиною мовчання. У такі хвилини подвиг славних синів і дочок України наповнює серця відчуттям безмежної людської вдячності і обов’язку бути гідними.

Ідеї національно-визвольної боротьби, державної незалежності, заклик до рішучих дій проти насильства є наскрізними мотивами більшості шевченківських творів. Зі шкільної парти всім українцям відомий знаменитий “Заповіт”, де поет закликає: “…вставайте, кайдани порвіте і вражою злою кров’ю волю окропіте”. Шевченківські рядки безсмертні, як саме життя.

Важко сказати, коли нам більше потрібний був Шевченко – чи в минулому столітті, коли в мороці пробивали українці стежку, чи тепер, коли так нелегко бореться вся Україна? Але ми знаємо точно, сьогодні, коли вибухають ракети і бомби, щодня лунають сирени, руйнуються міста і селища, гинуть дорослі, діти, наші воїни, Шевченкове слово підтримує і додає такі необхідні віру і надію.

Чимало молодих аматорів підготували до цього концерту свої номери. Пісню «Вільна», виконали Валерія ДАЦЕНКО та Вікторія РЯЗАНЦЕВА.

Танець «Палала» – Олександра ОМЕЛИЧ, Дінеш ВІДЖЕЯСЕКАРА, Уляна НОВОЖИЛОВА та Олексій ОМЕЛИЧ

Вірші Ліни КОСТЕНКО «Усе моє, все зветься Україна», Оксани ЗАБУЖКО «Рідна мова», Олександра ОЛЕСЯ «Живи, Україно, живи для краси» виконали Єва ХРАМОВА, Марія КУПРАШ та Анастасія ДЕМЧЕНКО, учасниці он-лайн конкурсу декламаторів до «Міжнародного дня рідної мови».(

Цього дня Подяки за активну участь у  заходах концерт-студії «Єднаймося» отримали: Лада КРИЛОВЕЦЬКА, Дана КРИЛОВЕЦЬКА, Валерія ПЕТРЕНКО, Маргарита БОГАТИР, Анастасія ДЕМЧЕНКО, Єлизавета НІЩЕНКО, Єва ХРАМОВА, Марія КУПРАШ.

У концерті брали участь студенти факультетів Архітектурного, Цивільної інженерії та екології, Економічного і Інформаційних технологій та механічної інженерії.

Немає на світі кращого неба, ніж небо України!

Немає кращої землі, ніж наша Україна!

Саме про це, про любов до рідної землі чимало поезій Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКО. Саме цьому вчить його палке слово і сьогодні!

?>
вверх