24.05.2019

Конкурс «Le Mot d’Or de la Francophonie 2019»

Вперше в історії ПДАБА та з нагоди 6-ї річниці відкриття Франкомовного Центру університетського розвитку (CRU) 19 березня 2019 року кафедра інтенсивного навчання іноземним мовам провела конкурс з ділової французької мови «Le Mot d’Or de la Francophonie 2019», гран-прі якого є тижневе стажування у Парижі.

Конкурс був започаткований у Франції асоціацією APFA (Actions pour promouvoir le français des affaires) і проводиться під патронатом Всесвітньої організації франкофонії (OIF) вже більше тридцяти років по всьому світу. Враховуючи високій рівень володіння французькою мовою студентами міжнародних проектів ПДАБА, вперше поважна Асоціація запропонувала провести цей конкурс у нашій Академії.

Головним організатором конкурсу «Le Mot d’Or de la Francophonie» в Академії виступила завідувач кафедрою інтенсивного навчання іноземним мовам, к.ф.н., доцент Н.Ю. Яковишена, координатором проведення конкурсу була викладач французької мови Ю.Л. Солонець.

В конкурсі брали участь студентки першого, другого та четвертого курсів Економічного факультету, які навчаються у франко-українському проекті ПДАБА та вивчають французьку як іноземну мову. Вони повинні були продемонструвати не лише знання французької, але й глибокі, виняткові знання економіки.

Запропоновані завдання виявились досить складними і змусили учасниць добре, хоча й швидко, поміркувати. Найкращий результат продемонструвала студентка другого курсу Ольга Товстоног (гр. МБ-17-1п), отримавши найбільшу кількість балів за запропоновані завдання. Саме вона одержала можливість поїхати на тижневе стажування наступного року до Франції.

З огляду на успішну організацію конкурсу «Le Mot d’Or de la Francophonie» у цьому році і на неабиякий інтерес до нього від студентства, маємо велику надію на те, що його проведення стане однією з добрих традицій кафедри інтенсивного навчання іноземним мовам.

Наступного року чекаємо нових досягнень від наших студентів!

 

Ю.Л. Солонець,

викладач кафедри інтенсивного навчання іноземним мовам

?>
вверх