21.11.2023

Концерт “Міжнародний день студента”

Щирі вітання!

Цього року, вже вдруге, своє свято українське студентство відзначає в умовах війни, тривалих повітряних тривог і атак ворога на мирну інфраструктуру. Та це не завадило  студентам Придніпровська державна академія будівництва та архітектури відзначити Міжнародний день студента у колі друзів, однокурсників, в актовій залі академії. Невимушена, святкова атмосфера панувала тут у ці хвилини. Бо попри жахи війни, життя триває і в ньому завжди є місце оптимізму, вірі, надії і любові!

Зі щирими словами привітання до присутніх звернувся Голова комісії з реорганізації ПДПБА, доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи Владислав Данішевський. Він вручив Грамоти і Подяки великій групі студентів, які є взірцем у навчанні, громадському житті, та мають активну життєву позицію.

Студентство завжди було прогресивною рушійною частиною суспільства. Адже в основі цього свята лежить боротьба за свої права та інтереси, потрясіння, розчарування і радість перемог.

В боротьбі за незалежність України – студентська молодь завжди брала активну участь. Згадаймо жовтень 1990 року. Революція на граніті – компанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, організована Студентською Спілкою України та львівським Студентським Братством. В цій акції більшість становили студенти Києва, Львова, Дрогобича та Дніпропетровська.

В наші дні, коли Україна дев’ять років дає відсіч агресору, а тепер веде і справедливу війну за відновлення своєї територіальної цілісності, за збереження своєї незалежності і сувіренітет, студентська молодь гідно бореться за майбутнє. Студенти ПДАБА беруть участь у хвилі потужного волонтерського руху.

Серед тих, хто загинув, захищаючи країну і саму можливість жити і відзначати такі свята, є і випускники ПДАБА:
– Владислав ОСТАПЕНКО(механічний факультет ДІСІ),
– Андрій РИБИЦЬКИЙ (ПЦБ),
– Сергій ТАРАНЕНКО (Будівельний факультет),
– Дмитро ЗАМКОВИЙ (ЦІта Е, спеціальність ТГПВ),
– Денис ШКАДОВСЬКИЙ (ПЦБ).

Вічна пам’ять нашим загиблим воїнам! Це на відзнаку їхнього подвигу, пам’яті тисяч героїв-захисників запановує в залі хвилина мовчання.

Лунають щемливі пісні, інші номери студентської самодіяльності, які доводять, що життя триває і добро переможе зло, і буде Перемога і буде Мир!
– Пісню MonstaX – «You can,t hold my neart»(Ти не можеш втримати моє серце), виконали Лада і Дана Криловецькі.
– Гумореску Павла Глазовова «Мова і язик» – студенти першого курсу Єлизавета Ніщенко та Ілля Бугай.
– Вірш Ліни Костенко «Життя іде, і все без коректур» – студент першого курсу Олексій Омелич.
– Уривок з поеми Т.Г.Шевченка «Катерина» – студентки першого курсу Любов Стойчева, Єва Храмова, Марія Купрош, Анастасія Демченко.
– «Східний танецьу виконанні студентки першого курсу Валерія Петренко.
– Пісню гурту «Діти інженери» «ТЕЦ», співали Лада і Дана Криловецькі.
– Танець в стилі Вог від міс Флейм – виконла Вікторія Шевченко.
– Пісню Меловіна «Вітрила» – Валерія Даценко.

В концерті взяли участь студенти факультетів Архітектурного, Економічного, Будівельного, Інформаційних технологій та механічної інженерії, Цивільної інженерії та екології.

Переглянути відео зі свята можна за посиланням.

?>
вверх