27.05.2020

Карпову Володимиру Степановичу – 80 років !

У ці травневі, теплі та сонячні, квітучі дні виповнилося 80 років з дня народження ветерана кафедри економічної теорії та права, кандидата економічних наук Карпова Володимира Степановича.

Народився Володимир Степанович 18 травня 1940 року в селищі Мішеронське Шатурського району Московської області. Після навчання в школі вступив до Муромського лісотехнікуму Володимирської області, який закінчив у 1960 році, отримавши спеціальність технік–технолог. З 1960 по 1965 рік працював майстром сплаву, техноруком, а потім – начальником лісопункту Сокольського ліспромгоспу. Саме там, у досить важких умовах праці,  Володимир Степанович  отримав свій перший трудовий досвід, навчився працювати з людьми, на практиці опановував навики керівництва, формував власну життєву позицію. Ділові якості характеру,  принциповість і послідовність, вимогливість і відповідальність, наполегливість і творчій підхід до вирішення будь-яких проблем, ініціативність стали запорукою його кар’єрного росту. У 1965-66 рр. Володимир Степанович працював першим секретарем Сокольского райкому ВЛКСМ, потім був направлений на Соколовську судноверф, де працював старшим майстром до 1970 року. У 1970-1971 рр. працював відповідальним секретарем Соколовської районної організації товариства “Знання” в Іванівській області.

Свою роботу в нашій академії Володимир Степанович  розпочав на посаді завідуючого лабораторії науково-дослідного сектору ДІБІ, а вже з 1972 року став працювати асистентом кафедри політекономії. За 43 роки науково-педагогічної діяльності Володимир Степанович пройшов шлях від  асистента до доцента, а потім і до завідуючого кафедрою. У 1980 році він успішно закінчив цільову аспірантуру Київського державного університету  ім. Т.Г. Шевченка, достроково захистивши кандидатську дисертацію та отримавши ступінь кандидата економічних наук.  З 1987 по 1991 рік Володимир Степанович  керував кафедрою на посаді завідувача.

Вам юбилей…

Но разве это много?

Пусть счет растет, какая тут беда?

Ведь наша жизнь – тернистая дорога,

И не пройдешь ее спокойно никогда.

Пусть будет все: печаль, невзгоды,

И радости, как солнца свет.

Чтоб в этот день не замечали,

Что Вам немного больше стало больше лет.

Пусть может стали Вы чуть-чуть постарше,

Морщинки залегли у глаз.

Ведь День рождения такой хороший,

С чем от души мы поздравляем Вас!

            Головними рисами Володимира Степановича, як працівника академії, де пройшла більша половина його життя, були – патріотизм, відданість улюбленій справі, небайдужість до всього, що відбувається в академії і до всіх, хто в ній працює. Володимир Степанович завжди був ,свого роду,  стражем порядку в академії, багато спілкуючись з людьми, він знав про проблеми, які існують на всіх рівнях і завжди намагався допомогти у їх вирішенні. Тому багато справ в академії зроблено за його ініціативою, допомогою та особистою участю. Ці справи стали втіленням організаційних здібностей Володимира Степановича, відповідальності та працездатності і завжди сприяли розбудові, укріпленню матеріальної бази академії, зростанню її іміджу. Володимир Степанович  в періоди піднесення і процвітання та в роки важких кризових ситуацій, завжди пишався тим, що працюв саме в нашій академії, ніколи не втрачав оптимізму та віри в краще майбутнє і всиляв їх іншим, надихаючи на витримку, цілеспрямованість і добрий настрій. Дякуємо Вам за все це Володимир Степанович!

Зараз Володимир Степанович на заслуженому відпочинку, але не втрачає зв’язків з академією, цікавиться справами, допомагає своїми порадами кафедрі і факультету.

За рисами характеру Володимир Степанович, чуйна, доброзичлива, працьовита людина. Всі, хто особисто знає Володимира Степановича, завжди можуть довіряти йому і розраховувати на підтримку і допомогу.

У цей ювілейний день народження, Володимире Степановичу, від колег, друзів, студентів прийміть найщиріші вітання та побажання міцного здоров’я, довголіття, благополуччя, любові і поваги від рідних і близьких Вам людей, душевної радості.

?>
вверх