14.05.2024

Інтелектуальна антифейкова гра «НотаЄнота: сезон 4_школярі»

10 травня 2024 року в ННІ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» УДУНТ відбувся четвертий сезон антифейкової гри «НотаЄнота» для учнівської молоді, цього разу на актуальну тему – «Фейки про історію і не тільки». В умовах війни, коли всі перебувають під тиском ворожої дезінформації, подібна гра є особливо потрібною саме для учнівської молоді, так як демонструє на практиці механізми роботи фейків та дезінформації.

Авторка гри – Альона Романюк, відома фактчекерка, головна редакторка проєктів «НотаЄнота» та «По той бік путінської брехні», викладачка НН Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Захід відбувся за сприяння та під патронатом проректора УДУНТ, д.н. з держ. управл., проф. каф. УДІД, проф. каф. ПУА Галини Євсєєвої.

Модератори заходу від ННІ ПДАБА: Наталія Свічкар, доцент кафедри девелопменту нерухомості, фінансів, обліку та маркетингу (ДеНФОМ); Валентина Бабенко, заступниця декана економічного факультету, Олександра Омелич, голова студради економічного факультету.

На гру зібралися 45 учнів 9-10-х та 11-х класів з освітніх закладів: Дніпровський ліцей № 1 ДМР, КЗО СЗШ №2 ДМР та Дніпровський ліцей №22 ДМР, які поділилися на 7 команд, а також глядачі та вболівальники.

Викладачі кафедри ДеНФОМ та студенти економічного факультету – організатори цієї захоплюючої командної гри, надзвичайно інформативної та корисної для учнівської молоді, намагалися досягти основної важливої мети – розвитку критичного мислення серед школярів.

Неабияку кмітливість та знання в боротьбі з історичними пропагандистськими фейками та міфами, виявили учасники всіх представлених на грі команд: «Живчики», «Єнотики-пілотики», «Розумнички», «Холодний Яр», «Єнотні нотки», «Генії» та «LentAr». Командну роботу студентів оцінювало поважне журі у складі: к.і.н., доц. каф. УДІД, заступник декана економічного факультету Валентина Бабенко – голова журі, зав. каф. ДеНФОМ, к.е.н., доц. Євгенія Морозова та ас. каф. ДеНФОМ Марина Маргарян.

У напруженій боротьбі перемогу здобула команда «Єнотики-пілотики», зайнявши перше місце (Ліцей № 22 ДМР). Друге місце дісталося команді «Холодний Яр» (Ліцей №1 ДМР). Третю сходинку зайняла команда  «Живчики» (Ліцей №1 ДМР). Цей захід став важливим кроком у навчанні та формуванні практичних навичок учнівської молоді відрізняти фактичну інформацію від фейків, особливо у чутливій, актуальній історичній темі.

Після підбиття підсумків та нагороди переможців дипломами та солодкими призами, перед учасниками гри виступив декан економічного факультету та відповідальний секретар приймальної комісії ННІ ПДАБА, д.е.н. професор кафедри ДеНФОМ Павло Фісуненко, який привітав переможців, подякував всім учасникам за активну участь та бажання навчатися та запросив школярів приєднуватися до дружнього, креативного колективу ПДАБА, вступати на сучасні, затребувані на ринку праці, освітні програми.

Деканат економічного факультету дякує модератору заходу та його активним організаторам та учасникам за вагомий внесок у формування суспільної, громадянської свідомості учнівської молоді:
– Свічкар Наталії Михайлівні, доценту кафедри девелопменту нерухомості, фінансів, обліку та маркетингу ННІ ПДАБА;
– Ткаченко Наталії Василівні, директору та вчителям Ліцею №1 ДМР;
– Коряховій Валентині Борисівні завучу Ліцею №1 ДМР;
– Пшенічніковій Наталі Олександрівні, директору та вчителям КЗО СЗШ №2 ДМР;
– Ткач Наталії Владилінівні, директору та вчителям Ліцею №22 ДМР.

До нових зустрічей та нового сезону «НотоЄнота»!!!

?>
вверх