19.11.2018

Іноземні слухачі підготовчого відділення на культурно – презентаційном заході « Це Україна»

До Міжнародного дня студентів.

 На передодні  Дня студента, 14 листопада 2018 року в інституті післядипломної освіти відбувся захоплюючий культурно-презентаційний захід «Це Україна», присвячений знайомству з багатовіковою історією України і нашого міста, з книжковими скарбами про Україну, зустрічі з іноземними слухачами підготовчого відділення, викладачами та гостями ПДАБА.

Відкрила зустріч французькою мовою завідувач кафедри інтенсивного вивчення іноземних мов,  кандидат філологічних наук, доцент  Яковишина Наталя Юріївна. Іноземні слухачі дізналися про діяльність Академії, відділу міжнародних зв’язків та євроінтеграції. Курс російської та української мов сприяє швидкій адаптації в новому соціокультурному середовищі, подолання психологічних перешкод і підготовці до вивчення спеціальних дисциплін за спеціальностями в подальшому.

Також з вітальним словом і з побажаннями успіхів у навчанні, наукових і творчих перемог виступила завідуюча ПВ Світлана Михайлівна Качур. Навчання в Академії для іноземних студентів – не просто можливість отримати гідну вищу освіту, це також безцінний досвід, що дозволяє пізнати Україну, українську культуру, традиції і менталітет українського народу.

Історію науково-технічної бібліотеки ПДАБА, яка нерозривно пов’язана з історією вузу, представила завідуюча відділу бібліотеки Кучеренко Валентина Павлівна. Вона розповіла про історію України, про найпопулярніші визначні пам’ятки нашого міста з  показом слайдів, занурила всіх іноземних слухачів і гостей в світ української культури: були представлені найрізноманітніші національні атрибути на стендах від вишиванки до гарбуза. Все життя українського народу, як буденна, так і святкова, просякнута склепінням цікавих звичаїв, які пройшли крізь століття. Були представлені найцікавіші видання книг про Україну. Іноземні слухачі та гості цього дивного заходу були в захваті від отриманої інформації і набутих нових знань про країну, в якій їм доведеться жити і вчитися в подальші роки. Сподіваємося, що за час навчання та проживання в Україні, наші іноземні студенти відкриють для себе новий світ, повний цікавих, захоплюючих і пізнавальних сторінок!

Подальшої програмою культурно-презентаційного заходу – був концерт, підготовлений найталановитішими іноземними студентами підготовчого відділення.  Всю концертну програму вів наш один з кращих слухачів ПВ з чудовим дикторським тембром – ЗНАІДІ  АХМЕД.

Головним хітом концерту була пісня “Айша” у виконанні групи студентів і солістів ФАЙЕТА АНАСС  та  СТАІЛІ  ІМАН.  БЕНАРУБ  АБДУРРАХМАН  віртуозно виконав музичну композицію на гітарі.

Баладу англійською мовою під акорди гітари представив КАФФА  АНАСС.  Музичний супровід – БЕНАРУБ  АБДУРРАХМАН .   ЛАТІФ  МОХАММЕД  російською мовою відмінно прочитав вірш «Дні тижня».  Починаючий художник і майбутній студент архітектурного факультету    МЕККІУІ  МУХСІН  представив портрети знаменитостей в графіці і виконав музичну композицію на гітарі і потім заспівав під власний акомпанемент  також на гітарі. Свій вірш прорекламувала яка нещодавно прибула слухачка підготовчого факультету  БАККАЛІ  АЙЯ. На завершення дивного концерту у виконанні відомих серед молоді в Марокко і тепер в нашому місті братів ХАМІДІ  АБДЕЛДЖАЛІЛ ТА АБДЕЛХАКІМ, був представлений запальний танець в новому і сучасному стилі – shuffle.  Також всі можливості обробки музики були показані  діджеєм – слухачем ПВ  БЕНАРУБ  АБДУРРАХМАН.

Концертна програма була завершена дружнім ланчем та дискотекою.

Сердечно дякуємо всім учасникам в організації проведення цього заходу:

Качур С.М – завідуюча ПВ, Гуркіна Т.Ю. і Подопригора А. М.- викладачі російської  та української мови, Кучеренко В. П.  – завідуюча бібліотеки,

Липська В.А. – провідний інженер відділу міжнародних зв’язків та євроінтеграції,  Ойна Ю.А. – директор студентським клубом, Рудник С. – інженер бібліотеки.

Приємна атмосфера зустрічі залишила частинку любові і щастя в кожному серці присутніх.

Провідний інженер
відділу міжнародних зв’язків
та євроінтеграції
Липська В.А.

   

?>
вверх