18.02.2021

ІХ Студентська науково-практична конференція  «Українська культура: вчора, сьогодні, завжди:  165 років з дня народження Дмитра Яворницького»

Кафедра українознавства, документознавства та інформаційної діяльності ДВНЗ ПДАБА  провела науково-практичну конференцію, присвячену вшануванню пам’яті видатного українського академіка, доктора суспільних наук, дослідника історії українського козацтва, археолога, етнографа, фольклориста, письменника, поета, культурного і громадського діяча Дмитра Івановича Яворницького з нагоди 165-річчя з дня народження, яка відбулася 10 листопада 2020 року о 15.00  в режимі ZOOM-конференції. Були прочитані доповіді про життя та творчість Дмитра Яворницького.

Відповідальними за проведення конференції були: Г. П. Євсєєва, доктор наук з державного  управління, проф., зав. кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності ДВНЗ ПДАБА,
А. Г. Перетокін,  кандидат історичних наук, доцент кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності ДВНЗ ПДАБА.

У конференції взяли участь викладачі кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності:
к.і.н., доц.Лисенко Г.І.  та ст. викл. Волкова С. П.

З доповідями виступили завідувач кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності Г. П. Євсєєва, доцент кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності
А. Г. Перетокін.

На конференції було розглянуто такі питання: життєвий шлях
Д. Яворницького; творча спадщина Д. Яворницького; меценатство в житті та творчості Д. Яворницького; Д. Яворницький – знакова постать нашого краю.

У конференції взяли участь студенти І-го курсу архітектурного, механічного, БЦІ факультетів. Загальна кількість студентів 48, з них – 14 доповідачі.

Доповідачі:

Арх-20-4п: Петько Марія, Авраменко Анастасія

БЦІ -20-4п :  Сітра Михайло, Горбатовська Дарина, Дракіна Катерина, Мякота Данило, Шепелевич Олена

БЦІ -20-3:  Заварикін Дмитро, Панченко Дмитро

КН -20:  Рустамова Анастасія, Криловецька Лада, Криловецька Дана

АТ-20 :   Васильєв Дмитро, Шибко Дмитро

 

За матеріалами конференції надано звіт щодо проведення конференції.

?>
вверх