03.03.2020

ҐРАНТОВА ПРОГРАМА URBAN SPACE 500

Ґрантова програма Urban Space 500 спрямована на підтримку некомерційних проєктів з розвитку Києва та покращення якості життя мешканців Києва та його гостей. На загальних щоквартальних зборах засновники та засновниці Urban Space 500 приймають рішення, які проєкти отримають фінансування.

Тематика та цілі проєктів
Проєкти мають бути некомерційними (за винятком соціального підприємництва), аполітичними і нерелігійними, спрямованими на покращення якості життя киян або розвиток Києва. Конкретна тематика є вільною, якщо вона потрапляє у зазначену рамку, однак за відповідність пріоритетним темам проєкти отримають додаткові бали при оцінці.

Хто може подаватися
Офіційним заявником проєкту може бути виключно неприбуткова (громадська) організація з підтвердженим статусом неприбутковості. Якщо заявник не є учасником такої організації, але має цікаву ідею для проєкту, рекомендується знайти партнерську організацію, що реалізує схожі проєкти, і може виступити офіційним заявником.
Географія проєктів
Управління проєктом може відбуватись із будь-якої точки світу, однак проєкти повинні прямо чи опосередковано впливати на покращення якості життя в місті Києві.

Тривалість проєктів
Програма не встановлює обмежень щодо мінімальної тривалості проєктів (в тому числі, це можуть бути разові або короткострокові акції та події), однак максимальний термін реалізації проєкту становить 12 місяців.

В рамках першої ґрантової хвилі Urban Space 500 надаватиме перевагу фінансуванню декількох менших проєктів із рекомендованою сумою ґранту до 40-50 тисяч гривень.

Заявники можуть подавати аплікаційні форми на необмежену кількість проєктів, які відповідають критеріям Програми, однак підтримка буде надана лише одному проєкту від одного заявника до повного його виконання.
Як податись?

Надішліть заповнену аплікаційну форму (проєктну заявку) із необхідними додатками, а також бюджет відповідно до встановленого зразка на електронну пошту grants@urbanspace500.com.ua з темою листа “Проєктна заявка Urban Space 500_Назва вашої організації”.
Терміни подання заявок та аплікаційний пакет Як обираються проєкти?

Після закінчення терміну подачі заявок Ґрантова комісія Urban Space 500 розглядає всі подані в межах визначених строків проєкти і визначає список фіналістів

Рішення щодо підтримки проєктів з числа фіналістів затверджується співзасновниками Urban Space 500 на чергових Загальних зборах після подання відповідних рекомендацій від Ґрантової комісії.

Комісія публікує список проєктів, які отримують підтримку, на своїх ресурсах в мережі Інтернет (веб сторінка, ФБ та ін.) та повідомляє заявників про результати протягом одного тижня після завершення голосування на Загальних зборах.

Програма не бере на себе зобов’язань стосовно надання зворотнього зв’язку заявникам, чиї проєктні заявки не були підтримані.

Набір заявок відбувається до чотирьох разів на рік (за результатами діяльності ресторану):

Терміни подачі заявок | Дата прийняття рішення

15 лютого – 15 березня | 25 квітня
15 травня – 15 червня | 25 липня
15 серпня – 15 вересня | 25 жовтня

Заявникам повідомлять про результати голосування електронною поштою протягом тижня після прийняття рішення Загальними зборами. Ґрантові угоди будуть підписані протягом двох тижнів з моменту повідомлення про підтримку поданого проєкту.
Urban Space 500 не підтримує проєкти:

  • з політичною, релігійною, комерційною складовою (за винятком соціального підприємництва)
  • з часткою адміністративних витрат (гонорар чи оплата за адміністрування проєкту), яка становить понад 20% загального бюджету
  • цільова аудиторія яких не включає мешканців або гостей Києва
  • тривалістю понад 12 місяців
?>
вверх