04.03.2024

Гра-симуляція для студентів від планування до спорудження

Студенти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Роберто Брунелі, Лазарев Роман і Жаданова Варвара заручилися підтримкою експерта з будівництва та розробили гру-симуляцію для молоді. Захід було проведено на базі аудиторій кафедри Нарисної геометрії та графіки за підтримки громадської організації «Спілка інженерів та архітекторів». Згідно з правилами, учасники мають пройти кожен етап від планування до спорудження цивільної інфраструктури. А отже в ігровій формі молодь вчиться розуміти, які обʼєкти потребує певний район, як представити ідею державним органам, як залучити кошти й так далі.

Команда вже провела гру для тридцяти студентів будівельної академії. Кожен учасник мав відповідну роль: архітектор, будівельник, представник влади, журналіст тощо. Під час гри студенти голосували за проєкт, робили ескіз споруди та розігрували процедуру тендеру. Молодь планує проводити такі зустрічі регулярно, аби однолітки більше дізнавались про процес відновлення країни та приєднувались до нього.

UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти. Програма UPSHIFT Україна у Дніпровській області впроваджується ГО «Дуїт» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії.

?>
вверх