26.03.2019

«Французька весна» у ПДАБА

Протягом останніх п’яти років стало вже доброю традицією зустрічати «Французьку весну» в Україні двотижневими лекціями досвідчених французьких фахівців. 2019р. у рамках багаторічного плідного співробітництва з Федерацією обмінів Франція – Україна (FEFU) кафедра інтенсивного навчання іноземним мовам та Франкомовний Центр університетського розвитку ПДАБА організували прийом почесних лекторів із Франції – архітектора-практика Клода Ноеля та професора економіки, автора багатьох підручників та словників Рудольфа Бреннеманна.

Відвідування будівельного майданчика житлового комплексу «Бартоломео»
Відвідування будівельного майданчика житлового комплексу «Бартоломео»

Два тижні викладачі і студенти франкомовних проектів ПДАБА мали прекрасну можливість спілкуватися та відвідувати лекції французьких гостей. Під час перебування в Україні лектори зустрілися в офіційній обстановці з ректором Академії професором М.В. Савицьким та проректором з навчально-педагогічної та наукової роботи професором В.В. Данішевським. Саме завдяки особистій підтримці ректора ПДАБА відбувся візит на будівельний майданчик нового житлового комплексу «Bartolomeo Resort Town», якість робіт в якому була дуже високо оцінена європейськими фахівцями.

Екскурсія на цегельний  завод: Клод Ноель, Рудольф Бреннеманн у супроводі  студентів франкомовних проектів і викладачів ПДАБА
Екскурсія на цегельний завод: Клод Ноель, Рудольф Бреннеманн у супроводі студентів франкомовних проектів і викладачів ПДАБА

У рамках культурної програми студенти разом із викладачами кафедри інтенсивного навчання іноземним мовам проводили екскурсії для паризьких гостей. Надзвичайно пізнавальними виявилися екскурсія до цегельного заводу «Катеринославська цегла» у м. Дніпро, з його старовинною циркулярною піччю випалювання цегли, яку виготовляють вручну за автентичною технологією. Гості з задоволенням взяли участь у захоплюючій екскурсії по нашому місту, відвідали новий спортивний комплекс, побували на фермерському господарстві у селі Новоолександрівка, де виготовляють козячий сир, познайомилися з вернісажем майстрів рукоділля та Петриківського розпису, з найбільшим ринком нашого міста «Озерка», а також відвідали циркове шоу на льоду, театральні вистави, святкові концерти та філармонію.

Клод Ноель, Рудольф Бреннеманн, стажист із Франції Полін По, Наталя Юріївна Яковишена, завідувач кафедри ІНІМ
Клод Ноель, Рудольф Бреннеманн, стажист із Франції Полін По, Наталя Юріївна Яковишена, завідувач кафедри ІНІМ

Паризькі гості були дуже раді провести з нами ці два насичених і цікавих тижні, тому висловлюють щиру вдячність ректорові Академії та всім, хто організував цей теплий прийом, а також побажання повернутися до нас знову найближчим часом.

?>
вверх