12.10.2021

Форум «Х-фактор успіху»

11 жовтня 2021 року відбулась мотиваційна зустріч у форматі онлайн-форуму «Х-фактор успіху».

Учасниками заходу були стейкхолдери: випускники економічного факультету, потенційні роботодавці, викладачі та студенти.

Наталія Свічкар, кандидат економічних наук, доцент, бізнес тренер міжнародних програм сертифікації бухгалтерів та працівників фінансово-економічного напрямку підкреслила  важливість такої навички як самоосвіта/саморозвиток. «Під час пандемії ми почали активно навчатися за допомогою онлайн-ресурсів. Ми постійно навчаємось та удосконалюємось»,- зазначила спікерка. Наталія відмітила, що головним мотиватором саморозвитку для неї є студентство. Також досить важливо, на думку Наталії, мати хоббі, приділяти достатньо часу собі. Пані Наталія розповіла нам, що відвідувала гурток з аргентинського танго, де і познайомилась зі своїм чоловіком.

Євгенія Шикула, директор департаменту бюджетування та інвестицій Промислово-торгівельного холдингу  згадала свої студентські роки: «Баланс між навчанням та насиченим активним студентським життям допомагав та мотивував мене на нові успіхи. Академія надала мені залізобетонний фундамент, на якому я будую свою кар’єру, але для того щоб бути справжнім професіоналом, навчатись треба протягом життя». Також Євгенія порадила молодому поколінню обирати  професію, яка гарантує гідну зарплату, конкурентні переваги на ринку праці та надає задоволення від роботи.

Родзинкою ефіру стала Євгенія Головченко, яка приєдналась до форуму з Франції. Женя зараз навчається у магістратурі у місті Руан та працює бухгалтером у Mazars. Євгенія поділилася спогадами про незабутні студентські роки у ПДАБА, про стажування у Франції. Своїм успіхам та можливостям навчатись та працювати у Франції Женя завдячує академії, зокрема франкофонному проєкту.

Катерина Гончарова, кандидат економічних наук, доцент, Co-founder Happy in Study, амбасадор Фонду Богдана Гаврилишина почала свою доповідь зі слів подяки своїм викладачам, а тепер вже колегам за її успіхи, так як вона більше 10 років присвятила себе роботі в академії.

Катерина розповіла нам: « Богадан Гаврилишин – співзасновник  першого економічного форуму в Давосі, засновник першої бізнес-школи в Україні. Девіз фонду «Вчитися. Мріяти. Діяти». Завдяки фонду 19 жовтня відзначаємо Всеукраїнський день відповідальності людини. Існує навіть декларація відповідальності людини, вона складається з 15 пунктів.  Я досягла успіху завдяки знанням з англійської мови. Саме високий рівень англійської дозволив мені стажуватись за кордоном та займатися міжнародною діяльністю. Я закликаю студентів серйозно ставитись до вивчення мов, бо це ваш шанс гідно працевлаштуватися, ще одна конкурентна перевага, та можливість додаткової надбавки до зарплатні».

Крістіна Дригола, асистент кафедри міжнародної економіки та публічного управління і адміністрування поділилась своїм секретом успіху. Вона вважає, що для досягнення успіху потрібно постійно вчитися та обов’язково мати час на релакс. Крістіна викладає йогу, а ще солістка рок-групи. Рекомендує студентам багато читати, вивчати іноземні мови. Відмітила високий рівень викладання іноземних мов у академії. Як молода мама, що працює над дисертацією, прокоментувала таку надзвичайно цінну навичку як тайм-менеджмент. Саме вміння раціонально використовувати свій час – запорука  успіху!

Декан Павло Фісуненко, модератор Євгенія Морозова, заступник декана Валентина Бабенко звернули увагу присутніх на зустрічі студентів 4 курсу на корисну для них вже сьогодні інформацію – вивчення іноземної мови, бо від цього, вже у наступному році, буде залежати їх Х-фактор успіху – вступ до магістратури.

Олексій Хідько, топ-менеджер будівельної компанії «Південьбуд» приєднався до форуму з Італії.

«Я шкодую про те, що в студентські роки я недостатньо приділяв уваги навчанню», – прокоментував свої студентські роки Олексій.  Проте декан Павло Фісуненко та заступник декана Валентина Бабенко відзначили, що Олексій завжди був у числі найкращих студентів. Олексій має свій благодійний фонд і вважає, що благодійність одна з обов’язкових  складових кожної успішної людини. Як потенційний роботодавець, Олексій розповів як саме проходить підбір персоналу, на що треба звернути увагу молодим фахівцям, дав декілька порад  студентам щодо проходження співбесід. І наприкінці промови Олексій відзначив: «Головна мотивація розвитку, самовдосконалення  повинна бути  у нас самих. Необхідно бути наполегливими, щиро бажати щось знати та вміти».

 

Мотиваційна зустріч пройшла на одному подиху. Кожен спікер заряджав своєю енергетикою віртуальну аудиторію, розповідаючи про свій шлях до успіху.

Х-фактор є у кожного з нас. Для свого успіху треба його знайти та удосконалювати!

Lifelong learning – девіз нашого сьогодення!

?>
вверх