01.12.2023

Формування історичної свідомості студентської молоді, як важливий чинник упровадження національної ідеї

23 листопада практичне заняття з історії та культури України у групі ПЦБ-23-4п, відбулось не в академічній аудиторії, як зазвичай, а у будиночку-музеї Дмитра Яворницького. Такий формат заняття був запланований та організований доцентом каф. УДІД Валентиною БАБЕНКО з метою поглиблення знань студентів по темах практичних занять «Литовсько-польська доба 14-17ст.» та «Козацько-гетьманська доба 17-18 ст.», а також задля більшої зацікавленості студентів до історії свого краю, вивчення та розуміння цієї історії на тлі історії України.

Навчальну екскурсію по пам’яткам та здобуткам визначного українського історика та краєзнавця, у форматі гостьової лекції  провів кандидат історичних наук Кавун Максим Єдуардович, завідувач відділом «Музею історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області» Дніпропетровського національного історичного музею імені Д. І. Яворницького.

Увага студентів була прикута до цікавих фактів біографії видатного українського історика, археолога, етнографа, фольклориста, лексикографа, письменника та дослідника українського козацтва. Дмитро Яворницький – один із фундаторів Обласного краєзнавчого музею ім. О. М. Поля,  автор понад 1500 наукових праць та один з перших, хто детально вивчив не тільки всю історію запорозького козацтва, але й історію дніпровських порогів.

Усі учасники просвітницького заходу, обмінюючись враженнями від почутого та побаченого у будиночку-музеї,  схвально відгукувались про запровадження такої форми дуальної освіти у викладанні гуманітарних дисциплін, яка є дійсно дієвою та інтерактивною для засвоєння історичного навчального матеріалу здобувачами вищої освіти.

?>
вверх