11.11.2022

Федерація обмінів Франція-Україна: співпраця триває

У рамках багаторічної плідної співпраці з Федерацією обмінів Франція-Україна (FEFU), 7 листопада 2022 року відбулася онлайн зустріч керівництва академії з французькими партнерами. У зустрічі взяли участь президент FEFU Жак ФОРЖЕРОН, президент Асоціації викладачів французької мови Жозі АННАКЕН, архітектори Клод НУЕЛЬ і Сільвен ПОТЬЄ. Академію представляли проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, завідувач навчально-наукового центру міжнародного співробітництва Юлія ДЕГТЯРЬОВА, координатор франкомовних проектів Наталія КОВАЛЬ.
Підбито підсумки успішної роботи протягом 2022 року.  В рамках співробітництва з FEFU, 18 студентів і 3 викладачі академії пройшли професійні стажування в архітектурних бюро Франції. Також відбулися академічні стажування 16 наших студентів в архітектурних школах Гренобля, Клермон-Ферран та Тулузи. Французький архітектор Жак ШНІДЕРВІНД прочитав курс лекцій онлайн на тему «Модульні будинки» для студентів архітектурного та будівельного факультетів.
Відбулось обговорення планів подальшої співпраці у наступному 2023 році. Заплановано онлайн заняття з інтенсивного вивчення французької мови з викладачами із Франції для студентів франкомовних проектів; онлайн семінари вивчення французької мови за професійним спрямуванням з  Клодом НУЕЛЄМ; тематичні лекції та воркшопи з французькими архітекторами та інженерами для викладачів і студентів нашої академії. У 2023 році продовжиться програма лінгвістичних та професійних стажувань студентів і викладачів академії у Франції за лінією FEFU.
Дякуємо за співпрацю французьким партнерам і продовжуємо спільну роботу з метою зміцнення професійних, академічних та культурних зв’язків між нашими країнами!
?>
вверх