24.11.2023

Федерація обмінів Франція – Україна: співпраця триває

У рамках багаторічної плідної співпраці з Федерацією обмінів Франція-Україна (FEFU), 21 листопада 2023 року відбулася розширена онлайн зустріч керівництва Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (ПДАБА), Українського державного хіміко-технологічного університету (УДХТУ) та Українського державного університету науки і технологій (УДУНТ) з французькими партнерами. Метою зустрічі було підведення підсумків роботи протягом 2023 року та обговорення планів подальшої співпраці у наступному 2024 році, з урахуванням об’єднання ПДАБА, УДХТУ та УДУНТ в один університет починаючи з січня 2024 року.

У зустрічі взяли участь президент FEFU Жак ФОРЖЕРОН, президент Асоціації викладачів французької мови Жозі АННАКЕН, архітектори Клод НУЕЛЬ, Сільвен ПОТЬЄ, Надін РЕЙН і Паскаль БАЛАВЕНДЕР.

Заклади вищої освіти представляли в. о. ректора УДУНТ Костянтин СУХИЙ, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та інноваційного розвитку УДУНТ Микола САВИЦЬКИЙ, голова комісії з реорганізації та проректор з наукової роботи ПДАБА Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, завідувач навчально-наукового центру міжнародного співробітництва ПДАБА Юлія ДЕГТЯРЬОВА, заступник декана архітектурного факультету ПДАБА Ірина ШВЕЦЬ, доцент кафедри залізобетонних і кам’яних конструкцій ПДАБА Оксана ЗІНКЕВИЧ, старший викладач французької мови ПДАБА Вероніка ЗАДУНАЙ, координатор франкомовних проєктів ПДАБА Ірина АТРОШЕНКО.

Протягом зустрічі було обговорено результати роботи за 2023 рік. В рамках співробітництва з FEFU, французький архітектор Клод НУЕЛЬ прочитав два курси лекцій онлайн для студентів архітектурного факультету ПДАБА: курс  французької мови як іноземної та професійно-спрямований курс французької мови в області будівництва та архітектури. Також, за підтримки федерації, професор економіки та соціальних наук з Гренобля Арман ШАНЕЛЬ прочитав курс лекцій з французької ділової мови.

Дві студентки 1 курсу архітектурного факультету ПДАБА Ірина КРАЙНИК та Ольга КЛИМЕНКО пройшли цьогоріч літнє стажування в архітектурних бюро у Франції (Нова Аквітанія). Студентки представили на зустрічі свої презентації, де було продемонстровано звіт щодо їх літнього стажування.

Протягом зустрічі 16 студенток пройшли співбесіду для майбутнього літнього стажування у Франції у 2024 році.

Відбулось обговорення планів подальшої співпраці у наступному 2024 році та підписання угоди з об’єднаним університетом у січні 2024 року.

Заплановано онлайн заняття з інтенсивного вивчення французької мови з викладачами із Франції для студентів франкомовних проектів; онлайн семінари вивчення французької мови за професійним спрямуванням з  Клодом НУЕЛЄМ; тематичні лекції та воркшопи з французькими архітекторами та інженерами для викладачів і студентів нашої академії. У 2024 році продовжиться програма лінгвістичних та професійних стажувань студентів і викладачів академії у Франції за лінією FEFU.

Дякуємо за співпрацю французьким партнерам і продовжуємо спільну роботу з метою зміцнення професійних, академічних та культурних зв’язків між нашими країнами!

?>
вверх