20.11.2018

Екскурсія на ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ

Студенти ІІІ та ІV курсів механічного факультету спеціальностей 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» з викладачами кафедри «Інформаційно-вимірювальних технологій та систем» відвідали металургійний завод ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ .

Студенти познайомились з повним циклом виробництва заводу ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ, який виготовляє круглу сталеву заготовку для забезпечення власного трубного та колісного виробництва.

Завод має власну інфраструктуру для забезпечення:

  1. нова вапняна фабрика, яка має сучасну технологію, що дозволяє отримати високоякісне вапно, яке задовольняє усі потреби металургійного виробництва;
  2. сучасний кисневий завод компанії MESSER, який знаходиться на території заводу;
  3. підстанція «Пічна», яка має кабельну лінію передачі на 330 кВ та високий рівень енергозбереження;
  4. ИНТЕРПАЙП ВТОРМЕТ – власний переробний комплекс металу.

На території заводу ИНТЕРПАЙП СТАЛЬ побудована сучасна система газовиділення та  газоочистки для зниження запиленості викидів. Пил осаджується у фільтри та гранулюється, у  результаті, чого в атмосферу викидаються чисті гази.

Відвідали електросталеплавильний цех, де ознайомилися із сучасним високотехнологічним обладнанням:

  1. дугову сталеплавильну піч;
  2. установку піч-ківш;
  3. установку вакуумування сталі;
  4. машини безперервного лиття заготовки №1 и №2.

Побачили, як відбувається процес плавлення металу у піч-ківші та формується кругла сталева заготовка.

Побачили АРТ-об’єктами в умовах виробництва ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ, а саме: «Дніпропетровський схід», «Матеріал — це рух», «Твій міст роздумів», «Твій вогненний візерунок», «Твій тунель часу».

Відвідали комфортну столову на виробництві, та ознайомились з виробничою культурою підприємства, яка включає побутові приміщення для перевдягання з системою зонування (зона власної одежі, зона спецодягу та зона гігієни)

Найбільш студентів вразили: АРТ-об’єкти в умовах металургійного виробництва та сучасний підхід до виробничої культури.

 

?>
вверх