04.11.2022

EffectFact: нові міжнародні наукові горизонти

ПДАБА приєдналася до виконання міжнародного наукового гранту за програмою Європейського Союзу Horizon 2020 із промовистою назвою EffectFact.

Проєкт присвячено розробці нових чисельних методів розв’язання крайових задач та їх практичним застосуванням, зокрема у будівництві та сейсмічній інженерії.

Консорціум виконавців включає 22 університети та промислові партнери з Великобританії, Грузії, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словаччини, Словенії, України, Франції, Швейцарії. Україну, окрім нашої академії, представляють Київський національний університет ім. Шевченка та Одеський національний університет ім. Мечникова.

Термін завершення проєкту – лютий 2026 року, сумарний бюджет – 1 млн. 860 тис. євро. Зауважимо, що через збройну агресію проти нашої держави, представникам росії та білорусі заборонена участь у всіх наукових грантах Європейського Союзу.

2 листопада науковці академії – проректор з наукової роботи Владислав Данішевський та директорка центру міжнародного співробітництва Юлія Дегтярьова взяли участь у стартовій зустрічі учасників проєкту, яка відбулася онлайн під головуванням координаторів – колег із Університету Абериствіт (Великобританія). На нараді обговорили правила і умови гранту, а також узгодили найближчі плани спільних досліджень.

У добрий час!

https://cordis.europa.eu/project/id/101008140

?>
вверх