02.10.2023

Дискусійна панель: авторське право на архітектурні твори та академічна доброчесність

Для проведення навчального заняття з дисципліни «Інтелектуальна власність» з магістрами-архітекторами, присвяченого Всесвітньому Дню архітектора, який традиційно у всьому світі відзначають 2 жовтня, доцентом кафедри УДІД Валентиною БАБЕНКО була обрана  важлива та актуальна тема: «Авторське право на архітектурні твори та академічна доброчесність».  Форма проведення лекції у формі дискусійної панелі стала новим досвідом для магістрів-архітекторів. Дискусійна панель – це метод обговоренная тем, проблем та ідей навчальної програми, де учасники та эксперти опрацьовують якусь цікаву для всіх тему. Така форма проведення заняття є дуже корисною і для отримання нових знань і для поглиблення існуючих, бо активізує студентів, робить заняття дійсно інтерактивним. Вона є важливою як для слухачів, так і для викладача – модератора подібного заняття.

Вибір теми для обговорення був не випадковим, бо майбутні архітектори для ведення професійної архітектурної діяльності мають оволодіти необхідними знаннями та навичками у сфері авторського права, знати та розуміти правові механізми захисту своїх творчих результатів. Також дуже важливими для здобувачів-архітекторів під час навчання є питання академічної доброчесності і, зокрема, такого її аспекту, як недопущення плагіату у своїх проектах. Тож тема зацікавила всіх присутніх – і здобувачів і експертів.

Відкрила дискусійну панель проректор з навчально-виховної роботи ПДАБА, докт. наук з держ. управл., проф. Галина ЄВСЄЄВА, яка привітала учасників з Всесвітнім Днем архітектора та відзначила актуальність обраної для дискусії проблеми. Будучи справжнім експертом-практиком у питаннях академічної доброчесності, Галина Петрівна повідомила присутнім, що ще у 2018 році особисто працювала над Кодексом академічної доброчесності Академії, є автором цього та інших нормативних документів у ПДАБА.

Детальніше – в інформаційних матеріаліх.

?>
вверх