16.01.2023

Дякуєм за безцінний дарунок!

Цього дня попри тривожний час у науковій бібліотеці ПДАБА панувало небувале пожвавлення. До студентів і викладачів з особливою місією завітали в гості давні друзі академії – голова обласної організації Національної Спілки письменників України, редактор журналу «БОРИСТЕН» Фідель СУХОНІС і журналістка, одна з перших «просвітниць» в регіоні Людмила ГРОМОВИК.

Оскільки наукова бібліотека у попередні часи поповнювалась здебільшого технічною літературою (вважалось, що технарям не на часі гуманітарні питання), гості вирішили виправити становище.

Фідель СУХОНІС передав у фонд бібліотеки посилку від із літературою, що надійшла на адресу «Бористена» із США від сім’ї Горбачевських. Нажаль Одарка та Ярослав вже в іних світах, а зв’язок із історичною батьківщиною і журналом тепер підтримує син Андрій. Серед книжок  – унікальні та раритетні видання: вірші Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА у сканах його рукописів, «ЗАПОВІТ» мовами світу, дві книги про Василя СИМОНЕНКА та інші заборонені радянською владою видання, які побачили світ лише завдяки сподвижництву української діаспори в Америці, Канаді, Західній Європі.

Людмила ГРОМОВИК поділилася літературою з власної бібліотеки – передала велику  добірку книжок української класики, видані у радянські часи і вже в незалежній Україні.

Проректор з навчально-виховної роботи Галина ЄВСЄЄВА щиро подякувала гостей за безцінні дарунки. Адже в часи, коли російський агресор прагне зруйнувати країну і фізично знищити українську націю, як ніколи, важливо виховувати історично освічену, віддану своїй Батьківщині молодь.

Гості висловили впевненість, що поповнення фонду бібліотеки ПДАБА добре послугує справі пробудження української свідомості, розвитку національної культури і зміцненню духовності завтрашніх інженерів, будівельників, архітекторів. Словом, – усіх тих, хто після Перемоги відновлюватиме країну.

?>
вверх