16.06.2022

Двигуни нетрадиційних конструкцій у наземній бойовій техніці

24 лютого Росія розпочала масштабне вторгнення до України. Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці.

Тому вдосконалення бойової техніки на сьогодні є актуальним та пріоритетним напрямком. Своє слово має тут сказати і наука. Тому чергова тема лекції к.т.н., доцента кафедри експлуатації та ремонту машин Тетяни Колеснікової  як для цивільного спеціаліста звучить інтригуюче «Перспективи застосування двигунів нетрадиційних  конструкцій у наземній бойовій техніці». Інтригуюче і цікаво.

Мета цих робіт полягає в підвищенні маневреності танка на будь-якій місцевості, необхідній для скорочення часу знаходження під вогнем противника, паливної економічності, для підвищення запасу ходу та  одна з важливих складових – багатопаливність, щоб танк міг працювати на різних видах палива – бензин, газ.

До двигунів сучасних танків іноземні фахівці пред’являють високі вимоги. Так, згідно з тактико-технічними вимогами, прийнятими в США, вони повинні мати: невеликі габарити і вагу, значний термін служби, високі показники питомої потужності, надійності роботи при температурах від – 40° до + 59° . Легкий запуск, низьку питому витрату палива, здатність працювати на різних видах палива, безшумність роботи, ремонтопридатність, низьку вартість і так далі.

Докладніше – в інформаційних матеріалах.

?>
вверх