09.03.2021

Дослідницька робота на кафедрі ЗБіКК із розвитку 3D друку

На кафедрі ЗБіКК виконується науково дослідна робота  «Особливості визначення міцністних характеристик бетонів для виготовлення виробів на 3D принтері». Під керівництвом доцента кафедри Конопляника О.Ю. разом із студенткою Мартиненко К.А., гр. ПЦБ-20-1мн виконані експериментальні дослідження фізико-механічних характеристик  бетонних зразків (42 зразки) у вигляді кубів і призм, які були відібрані безпосередньо з готових будівельних конструкцій, виготовлених за технологією 3D друку на підприємстві по виготовленню будівельних конструкцій і виробів в с. Братське Дніпропетровської області.

Зразки після випробування (дослідження характеру руйнування і структури внутрішньої поверхні бетону після визначення руйнівного навантаження)

Витримка бетонних зразків під водою на протязі 2-х діб для визначення їх водостійкості, розм’якшення  та лінійного і об’ємного набухання

За результатами проведення лабораторних випробувань зразків на міцність та обробки результатів визначені масштабні коефіцієнти міцності кожної партії кубів по відношенню до міцності базових зразків (150х150х150мм) та визначені коефіцієнт розм’якшення бетонів і значення їх лінійного і об’ємного набухання. На рис.1-3 показана фотофіксація процесу проведення експерименту.

?>
вверх