18.09.2020

Дорогі першокурсники, ваші батьки, шановні колеги, високоповажні гості!

Сьогодні ми відзначаємо непересічну подію в вашому житті – ви стали студентами Придніпровської державної академії будівництва та архітектури!

В двох речах людина не має права на помилку – це вибір професії і вибір супутника життя. Я переконаний, що ви свідомо вибрали спеціальність, яка вам принесе в майбутньому задоволення і матеріальний достаток. Що стосується другої тези – то як раз студентські роки, це час вашого становлення як особистості, час цікавих знайомств, створення міцної родини, час яскравих позитивних вражень і емоцій. Впевнений, що на вас чекає цікаве студентське життя.

Для того щоби у вас все склалося по життю є всі умови. Ми з вами живемо в регіоні з величезним потенціалом – промисловим, інтелектуальним, фінансовим. Є така теза – буде Дніпро, буде і Україна! Ви будете навчатись в одному із найкращих закладів вищої освіти не  тільки регіону, а і України. В академії створені всі умови, щоби ви здобули професійні знання і компетенції – це висококваліфікований науково-педагогічний колектив, сучасна матеріальна база, інформаційні ресурси, спортивна база, художня самодіяльність і багато іншого. Тому лише від вашої наполегливої праці залежить, якими будуть ваші студентські роки і чого ви досягнете в майбутньому.

Академія за 90 років існування виховала цілу плеяду видатних випускників якими ми пишаємося. Серед них відомі вчені, архітектори, міністри в галузі будівництва, державні діячі, власники успішних бізнесів, висококласні професіонали. Вірю, що і серед вас, хто сидить в цій залі є такі особистості, якими ми будемо невдовзі пишатися!

Будьте патріотами України, Придніпровського краю, нашої академії! Академія за всіма рейтингами займає 1 – 2 позиції серед архітектурно – будівельних закладів України. Щоби бути ще кращими, розпочата масштабна модернізація нашої академії – це і оновлення освітніх програм, інфраструктурні проекти, розширення міжнародних зв’язків, поглиблення співробітництва з реальним виробничим сектором і багато іншого. І в цьому ми розраховуємо на вашу безпосередню участь. Наш девіз «Свій дім – своїми руками»!

Пам’ятайте, що самий цінний ресурс у людини – це час. Не витрачайте його марно. Працюйте наполегливо з першого дня.

Насамкінець, про коронавірус.  Ми переживаємо нелегкі часи, пов’язані з цією бідою. Саме цінне у людини – її життя і здоров’я. То ж бережіть себе, відповідально ставтесь до тих рекомендацій, які нам надають в зв’язку з пандемією. Зміцнюйте імунітет, ведіть здоровий спосіб життя і будьте здорові!

Ще раз щиро вітаю вас і бажаю успішних і щасливих студентських років!

Ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури

                                                                                                            М. Савицький

?>
вверх