26.04.2023

До Всеукраїнського Дня психолога

«ПІЗНАТИ СЕБЕ – ЦЕ СКЛАДНЕ ЗАВДАННЯ?»

Цикл відкритих науково-популярних лекцій  “Незламність української нації: історія та сьогодення” в ПДАБА продовжила Марина Складановська, керівник психологічної служби, доцент кафедри філософії, доктор філософії, член Національної психологічної асоціації України. Свою інтерактивну лекцію вона присвятила надзвичайно важливій темі пізнання себе.

Один з видатних психологів минулого століття Жан Піаже передбачав, що у 21 столітті психологія стане однією з провідних наук. Як ми бачимо, його прогноз справджується. За свою історію наша наука довела, що знання людини про себе можуть змінити не тільки її настрій, почуття, але й її здоров’я – як психічне, так і фізичне. Психологію можна назвати наукою, яка створює людину через пізнання.

Саме тому Психологічна служба ПДАБА за традицією напередодні Дня психолога готує просвітницькі заходи різних форматів: поради щодо формування стресостійкості, подолання тривоги, негативних наслідків стресу, збереження ментального здоров’я. Сьогодні ми вирішили обговорити проблему, яка на перший погляд здається нібито простою: «Пізнати себе – це складне завдання?»

Більше, ніж 2тис. років тому  в давній Греції на фронтоні храму в Дельфах було зроблено такий надпис: «Пізнай себе». І треба сказати, що за тисячі років людство так і не впоралось до кінця з цим завданням. Чому? Може тому, що це не така просте завдання? Дехто скаже: «Ну вже себе я знаю добре, як ніхто». Але, якщо запитати цю молоду людину про формулу свого темпераменту, про приховані задатки й риси характеру, про вашу творчу лабораторію, то навряд чи кожен зможе це розкрити. Професійні психологи покликані допомогти людині у скрутну хвилину не втрати віру в себе і, найцікавіше, розкрити свій внутрішній світ, свої можливості, іноді ще не виявлені.

Для нашої самореалізації необхідна творчість. Це найкращий спосіб самовираження, саморозуміння.

Як розвинути свій інтелект? Як задовольнити свої пізнавальні й естетичні потреби? Що таке самоактуалізація? Що робить людину людиною?

На ці та інші питання ми шукали відповіді разом зі слухачами у нашій інтерактивній бесіді. А також слухали музику й вірші.

А індивідуальні консультації, як завжди, можна отримати, домовившись з психологом за телефоном +380664573199.

Посилання для перегляду лекції: https://youtu.be/RL2xIt-IMQ0

Підпишись на наш канал: https://www.youtube.com/@PDABA_Dnipro

Знайди багато цікавого і корисного.

?>
вверх