15.02.2024

Дніпровські адреси Дмитра Яворницького

Такою була тема чергової лекції із циклу відкритих історико-патріотичних лекцій Придніпровської державної академії будівництва та архітектури “НЕЗЛАМНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ”, яку прочитав кандидат архітектури, доцент, член бюро ICOMOS, член НСАУ, декан архітектурного факультетуОлександр ХАРЛАН.

️Складовою частиною історико-архітектурних досліджень історичних поселень нашого міста є аналіз та історико-хронологічна характеристика забудови. Вкрай важливо для міста Дніпро після процесів декомунізації, деколонізації приділити увагу створенню нового якісного і правдивого історичного інформативного простору в міському середовищі.

Охоплення численних аспектів історичного міста як комплексної культурної цінності уможливить даний процес. Вивчення життєвого шляху відомих діячів регіону та країни, які мешкали в нашому місті і були учасниками відомих подій – важлива складова виникнення та розвитку культурного життя з конкретними прив’язками до міського середовища.

Дмитро Яворницький – відомий історик, результати праці якого вражають сучасників. Його внесок в скарбницю історичної науки та культурного розвитку краю вражає!

Історик, управлінець культурної установи, творець і відновлювач пласту козацької історії та культури, збирач історичних коштовностей, створювач дискурсу регіону Запорожжя і символ історії епохи! Про дніпровські адреси цієї видатної особистості в лекції Олександра ХАРЛАНА.

Повністю переглянути лекцію та дізнатись багато цікавого про Дніпровські адреси видатної особистості можете на нашому youtube-каналі за посиланням: https://youtu.be/KE0y34oYyhE

Підписуйтесь на наш канал, аби вчасно отримувати важливу інформацію.

?>
вверх