21.05.2022

День вишиванки – зранку на ганку

«Ой у лузі червона калина похилилася,
Чогось наша славна Україна зажурилася.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!..»
19 травня 2022 року в Придніпровській державній академії будівництва та архітектури відбулася зустріч співробітників на честь Всесвітнього дня вишиванки. Оскільки масові культурні заходи під час воєнного стану заборонені, співробітники вирішили вдягнути вишиваний український одяг, зустрітися зранку на ґанку академії та заспівати гімн Українських Січових Стрільців і нинішньої російсько-української війни.
 
Співробітників привітали зі святом ректор академії Микола Савицький і проректор з навчально-виховної роботи Галина Євсєєва. Побажання найшвидшого закінчення війни, великої перемоги й мирного неба торкалися найглибших душевних струн, бо то – найбільш бажані на сьогодні речі.
 
І це лише підтвердили емоційні слова жінок-співробітниць академії, чоловіки яких мужньо захищають нашу країну в лавах ЗСУ, – Олени Рабіч та Валентини Бабенко. Емоційна, не байдужа до поезії, вона прочитала власні вірші, народжені війною.
 
На завершення цього особливого Дня вишиванки співробітники зробили колективне фото, а директор студентського клубу ПДАБА Юлія Ойна виконала пісню «Ой у лузі червона калина», з куплету якої ми і почали нашу розповідь і яку всі вже доспівували гуртом:
 
«Не хилися, червона калино, маєш білий цвіт.
Не журися, славна Україно, маєш вільний рід.
А ми тую червону калину підіймемо,
А ми нашу славну Україну, гей, гей, розвеселимо!»
 
Леся Баранник, учасниця Дня вишиванки- 2022 в ПДАБА
?>
вверх