23.10.2023

Відповідальність українця – його крок до перемоги:всеукраїнський день відповідальності у ПДАБА

19 жовтня, у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури вже третій рік поспіль відзначається Всеукраїнський День відповідальності. Цей день, як державне свято України, починаючи з 2021 року, відзначається щороку 19 жовтня у день народження видатного українця  Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини». Метою відзначення є якісне перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця

Цьогоріч «День відповідальності у ПДАБА» було проведено у форматі спільного засідання наукових  гуртків кафедри УДІД, зокрема:«Простір слова» (кер. гуртка – доцент кафедри Богуславська Л. Г.) та «Інтелектуальний хакатон» (кер. гуртка доц. Бабенко В. А.), «Клуб українського кіно» (кер. гуртка – ст. викл. Волкова С. П.) та «Твоє:українознавчі студії» (кер. гуртка – доц. Мамчич І. П.).

Виступ проректора з навчально-виховної роботи, д. н. з держ. управ., проф. Галини ЄВСЄЄВОЇ щодо важливості розуміння кожним українцем власної відповідальності за всі дії та вчинки під час війни, як свого внеску у загальну Перемогу, дали імпульс до обговорення учасникам – студентам та викладачам економічного та архітектурного факультетів. Заступник декана економічного факультету Валентина БАБЕНКО розказала про історію свята, доц. Лариса БОГУСЛАВСЬКА познайомила присутніх з надзвичайно цікавими фактами біографії видатного українця  Богдана Гаврилишина.

Зацікавленість присутніх викликав виступ доц. каф. УДІД Інни Мамчич про свідоме та відповідальне ставлення кожного українця до рідної мови, історії, культури. До обговорення доєднались студенти з виступами на теми: «Вчитися сумлінно – моя відповідальність та мій крок до Перемоги»  (Ілля Бугай, гр.УМЛ-23); «Свідоме вивчення історії – моя відповідальність перед майбутніми поколіннями» (Анатолій Головченко, гр. УМЛ-23); «Спілкування українською:відповідальність свідомої людини перед Україною та її майбутнім» (Єлізавета Ніщенко, гр. ДС-23); «Рідна мова – моя зброя та відповідальність за національну безпеку та ідентифікацію українців» (Поліна Кіцелюк, гр. УМЛ-23);

У заході взяли активну участь студенти економічного факультету, групи МАГ-23, ФІН-23; ОО-23; (куратор Морозова Є. П.), гр. ОО-22 (куратор Свічкар Н. М.),  та архітектурного факультету гр.УМЛ-23, КЕР-23 (куратор Волкова С. П.), гр. ДС-23, викладачі кафедр економічного та архітектурного факультетів.

Доц. каф. УДІД
Валентина БАБЕНКО

Детальніше – в інформаційних матеріалах.

?>
вверх