29.06.2021

День Конституції України

12 липня 1996 року, в останній день роботи п’ятої сесії Верховної Ради України, було оголошено про прийняття Конституції України, вперше в історії України депутати принесли присягу на вірність Україні. У Маріїнському палаці відбулося урочисте підписання тексту Закону України «Про прийняття Конституції України і введення її в дію».

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність,стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України.

Відповідно до Конституції день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України. Академія також долучилася до відзначення такої важливої для нашої Батьківщини події. З метою гідного відзначення 2021 року 25-ї річниці прийняття основного Основного Закону України та згідно з Указом Президента України В. Зеленського від 30 березня 2021 року № 128 «Про відзначення 25-ї річниці Конституції України» музей історії академії та студентський науковий гурток «Твоє» кафедри українознавства документознавства та інформаційної діяльності провели низку заходів: учасники гуртка Амина Абдул (гр. БЦІ-19-5) Микола Кобець (гр. БЦІ-19-5), Олександр Кобець (гр. БЦІ-19-1) підготували роботи, присвячені генезі конституційного процесу в Україні, історії створення й прийняття Конституції. У музейній залі було оформлено тематичну виставку, спрямовану на поширення інформації про історію конституціоналізму й формування правової культури серед студентства. Серед матеріалів експозиції були представлені також документи що відображають досягнення нашого вишу за 25 років, які наша держава прожила, керуючись Конституцією незалежної України. Виставку відвідали студенти й співробітники ПДАБА, а також її гості, у тому числі й випускники академії.

?>
вверх