21.11.2022

День Гідності та Свободи

СПОКОНВІЧНІ НАШІ ЦІННОСТІ
ШАНОВНІ КОЛЕГИ, СТУДЕНТИ, ДРУЗІ!
У 2014-му році на відзнаку подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року встановлено державне свято – День Гідності і Свободи. Ще не стерлись із пам’яті перші протести української громадськості проти рішення української влади відмовитись від курсу на євроінтеграцію, розстріли протестувальників на Майдані Незалежності, початок агресії росії навесні 2014 року, а наша країна знову зазнала військової агресії.
Величезних жертв українського народу коштує сьогодні тодішня помилка влади – нехтування прагненнями суспільства. Не врахував української ментальності і наш російський сусід, розпочинаючи повномасштабну агресію. В українській нації відчуття гідності і свободи зашито в генах, передалося від дідів-прадідів, з козацьких часів, коли слово громади було вирішальним, а воля – міцна як булат. Ці риси національного характеру загартовані у численних визвольних битвах.
Сьогодні ворог вкотре випробовує нашу волю до Гідності та Свободи. Підло і ганебно б’є по мирним селищам, проводить політику геноциду, катує і розстрілює, знущається над населення, що опинилося в окупації, використовує на фронті заборонені боєприпаси, шантажує ядерною зброєю. Так веде себе держава, яка ще не так давно давала гарантії суверенітету і територіальної цілісності України згідно Будапештського Меморандуму. Та вже наближається час відплати за злочини, вчинені проти нашої держави і її громадян.
Наші збройні сили потужно посувають ворога із окупованих територій, метр за метром звільняють українську землю. Тисячі кращих синів і дочок України вже віддали свої життя за майбутню Перемогу, за наше майбутнє мирне життя!
Вклонімо голови перед тими, хто відстоює на фронті наші споконвічні цінності – Гідність і Свободу! Зробимо все можливе в тилу, щоб їхні жертви не були марними!
Вірю, що ми скоро знову зберемося на ганку академії без остраху перед черговим ракетним терористичним ударом, що ми, незалежно від національності та віросповідання, знову одягнемо вишиванки на знак приналежності до могутньої, миролюбної нації творців.
Слава Україні! Героям Слава!
Микола Савицький, ректор ПДАБА
#пдаба #пдаба_свято #пдабадніпро #пдаба_студент #деньсвободиігідності #деньсвободи #деньсвободитагідності
Фото з архіву ПДАБА, 2021р.
?>
вверх