17.09.2022

Будівельно-спортивний інститут – живі традиції

В майже сторічній історії академії були часи, коли наш виш напівжартома -напівсерйозно називали будівельно-спортивним інститутом. Цю традицію з часом не втрачено…
Через кілька днів, 20 вересня світ відзначатиме Міжнародний день студентського спорту. Засновано це свято Організацією об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) разом із Міжнародною федерацією студентського спорту (FISU).

Чимало відомих спортсменів-студентів, випускників академії захищали честь країни на міжнародних змаганнях найвищого рівня. Цьогорік ПДАБА включилась у флешмоб з приводу Міжнародного дня студентського спорту- 2022, оголошений МОН України та підтриманий Дніпропетровським обласним відділенням (філією) КФВС Міністерства освіти і науки.

Тож знайомимо із одним із зіркових спортсменів – студентом будівельного факультету, чемпіоном Дефлімпійських ігор 2022 року в Бразилії Владиславом Кремляковим. Тоді, вже під час агресії рф проти України, він у дисциплінах спортивного плавання виступив просто відмінно – завоював дві золоті, одну срібну і дві бронзові медалі, а збірна команда України виборола друге місто, поступившись лише спортсменам США.

Нині Кремляков готується до Чемпіонату світу з плавання у 2023-го році. Настрій у нього цілком бойовий: «Сьогодні спорт – це наш фронт і ми маємо перемагати, як і наші бійці на передовій!»

Переглянути відео.

?>
вверх