07.06.2023

Архітектори з Франції діляться досвідом, а ми розвиваємо франкомовні компетентності.

3 27 березня  по 7 червня 2023 р. в академії за підтримки Федерації обмінів між Францією та Україною (FEFU) відбувся цикл науково-практичних лекцій французькою мовою архітектора Клода Ноеля (м. Париж, Франція) з архітектури та містобудування для студентів-бакалаврів та студентів-магістрів  архітектурного та будівельного факультетів. Лекції проходили в дистанційному форматі на платформі MS-Teams у позанавчальний час  двічі на тиждень і супроводжувались частковим перекладом та коментарями українською мовою.

Лекції відвідували понад 80 студентів архітектурного факультету бакалаврського та магістерського рівнів, які були умовно розподілені на дві підгрупи: слухачі базового рівня (студенти-бакалаври 1-2 курсів)  та слухачі рівня вдосконалення (студенти-бакалаври 3-4 курсів та студенти магістратури). Загальна тривалість курсу – 66 академічних годин, тобто по 33 години у кожній підгрупі.

Цей вже традиційний для академії курс лекцій французькою мовою з архітектури та містобудування з Клодом Ноелем в дистанційному форматі відбувся вже вдруге, а загалом плідне співробітництво академії з провідними архітекторами та архітектурними школами Франції триває вже понад 20 років.

До початку пандемії Covid-19 та широкомасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 р., наші французькі партнери щороку приїжджали до академії, і студенти архітектурного факультету відвідували лекції та брали участь у семінарах, воркшопах та майстеркласах різноманітної фахової тематики наживо.

У новому навчальному році також заплановано курс лекцій з архітектури, містобудування та дизайну  від провідних фахівців з Франції. Сподіваємось на продовження та розширення плідного міжнародного співробітництва академії в цій галузі.

?>
вверх