09.05.2023

Зустріч зі стейкхолдерами

8.05.2023 р. відбулась зустріч студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій», викладачів кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою з  начальником відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища виконавчого комітету Слобожанської селищної ради Сакун Світланою Василівною.

Під час доповіді кожен із присутніх студентів зміг уявити себе на місці вже практикуючого інженера-землевпорядника, на основі наданої інформації про те, як проходить день інженера-землевпорядника в територіальній громаді, які задачі необхідно виконувати повсякденно.

На початку розповіді Світлана Василівна надала інформацію про громаду в якій вона працює. До складу громади входить 6 населених пунктів: смт. Слобожанське, с. Степове, с. Балівка, с. Партизанське, с. Олександрівка та с. Василівка. Адміністративним центром громади є смт. Слобожанське, яке розташовано в центральній частині Дніпропетровської області і межує на півночі з обласним центром м. Дніпро і географічно є лівобережними воротами міста.

Світлана Василівна звернула увагу на важливість вивчення нормативно-правової бази. За останні 10 років було прийнято більше 120 Законів України не рахуючи постанови КМУ, які повинен знаки кожен землевпорядник.

Самий головний нормативно-правовий акт у сфері земельних відносин є Земельний кодекс України, що є спеціалізованим законом у сфері земельних відносин України, а в системі земельного законодавства він є основним.

Підсумовуючи розповідь Світала Василівна зауважила, що землевпорядник це одна з найважливіших професій. В Україні ця професія завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена цінному скарбу країни – її земельним ресурсам. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалась раціонально і ефективно. Від їх професіоналізму залежить наскільки по господарські використовується земля, в якому стані землі будуть передані нащадкам. Сучасний землевпорядник – це фахівець в галузі державного управління, економіки, екології, права, сільського господарства, територіального планування, геоінформатики, який вміє якісно на високому кваліфікаційному рівні готувати управлінські та проектні рішення.

Колектив кафедри автомобільних доріг, геодезії та землеустрою разом зі студентами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» дякує Світлані Василівні Сакун за цікаву зустріч та інформативну доповідь.

З матеріалом відеозапису зустрічі можна ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/file/d/13LuE355SN8fjTGGyE9Jeur9jctziPfwN/view?usp=sharing

?>
вверх