24.08.2024

33 роки Незалежності України

СИЛЬНА, НЕЗАЛЕЖНА, УСПІШНА, МИРНА!
Такою хоче бачити Україну кожен свідомий громадянин, увесь демократичний світ.
Шановні колеги, співробітники, студенти! Щиро вітаю вас і ваші родини з нинішньою датою в історії нашої Матінки України! Впевнений, кожен з нас усвідомлює, що відстоюючи нашу незалежність сьогодні у боротьбі із російським агресором, ми відстоюємо саме право на вільне життя на своїй Богом дарованій землі, у великій європейській сім’ї, у надзвичайно цікавому, барвистому, прогресивному світі.
Хочу, щоб кожен сьогодні замислився над глибоким змістом поняття «Держава – це ми!». Сьогодні, як і усі дні великої війни, цинічно найменованої загарбниками СВО, від кожного залежить доля країни, наших нащадків, майбутнє працелюбного, талановитого українського народу.
Нам, завдяки неймовірній мужності, героїзму, самопожертві, єдності вдалося вистояти перед навалою ворожої  армії. Світ підставив плече, віддачи шану стійкості України, а отже, кожного з нас. Ми працюємо, вчимося, волонтеримо, допомагаємо нашим захисникам. Вони знають, що в них є надійний тил, де їхні сім’ї, діти, батьки…
Важкі випробування долає наш народ і ми з вами, зокрема. Але ми на противагу від окупанта знаємо заради чого. Крилаті слова подарувала нам неперевершена Ліна Костенко: «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни.»
Збережімо наш безцінний скарб – Незалежну Україну, яку передали  нам пращури! А для цього маємо бути згуртованими, самовідданими, працьовитими і освіченими. Віримо, буде Україна СИЛЬНА, НЕЗАЛЕЖНА, УСПІШНА, МИРНА! ПЕРЕМОЖЕМО І ВІДБУДУЄМО!
Зичу наснаги і здоров’я усім, хто наближає цей час! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ,
в.о. директора ННІ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»

?>
вверх