12.12.2020

18 СТУДЕНТІВ ПДАБА ПОЇДУТЬ ДО ФРАНЦІЇ НА СТАЖУВАННЯ.

Листопад і грудень 2020 року, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, став плідним в плані продовження тісної співпраці з Федерацією Обміну Франція Україна (FEFU). Відбулися он-лайн зустрічі з паном Жаком Форжероном, президентом FEFU, з пані Жозі Аннакен, координаторка міжнародних програм гостьових лекторів, пані Ольгою Гонса, відповідальним секретарем FEFU з реалізації професійних і лінгвістичних стажувань студентів ПДАБА у Франції в 2021 році.

З 1 по 4 грудня студенти 1 – 4 курсів ПДАБА взяли активну участь в співбесідах, які були проведені он-лайн. Наші французькі партнери оцінили добрий рівень підготовки студентів, їх мотивацію і професійні знання та навички.

А вже 7 грудня  пройшла он-лайн зустріч з ректором ПДАБА, професором Миколою Савицьким та паном Жаком Форжероном. Були узгодждені подальші плани співробітництва між академією та FEFU

Досягнуті домовленості  передбачають проведення он-лайн занять студентів та викладачів з французькими лекторами в лютому-березні 2021 р.: з паном Клодом Нуель, архітектором з м. Париж і з провідним економістом Рудольфом Бремманном з м. Париж. Обговорювалися питання подальшої співпраці з університетами і науково-дослідницькими центрами Франції. Було обговорено можливості мобільності науково-викладацького складу та студентів франкомовних проектів на 2020-2021 в Університети Лімож у магістратуру за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво», у вищу архітектурну школу Клермон-Ферран у рамках проекту «Проектування інтелектуальних та пасивних будинків», в Університет Крез за спеціальністю «Дизайн».

З нагоди святкування 90 річчя Академії ректор Микола Савицький нагородив пана Жака Форжерона  та його команду ФОФУ (FEFU) пам’ятною медаллю та дипломом за багаторічну співпрацю, науковий, культурний і професійний внесок у розвиток ПДАБА.

Завдяки французьким партнерам Федерації Обміну Франція Україна наші студенти мають унікальну можливість проходити стажування в кращих французьких компаніях; брати участь в академічних обмінах  та в спеціально організованих лекціях французьких викладачів.

?>
вверх