02.11.2018

18-й радіодиктант єдності

Традиційно відбудеться в День української писемності й мови 9  листопада. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності з року в рік збирає тисячі українців як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови у форматі масштабного національного флешмобу.

Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту — єднання навколо мови.

У Придніпровській державній академії будівництва та архітектури локацію для написання радіодиктанту буде організовано у залі засідань Вченої ради. Узяти участь у заході зможе кожен охочий — достатньо лише мати під рукою аркуш паперу та ручку.

Диктант транслюватимуть зі студії UA: Українське радіо на Хрещатику, 26. Телеверсію наживо забезпечить знімальна група Суспільного мовлення, частина якої мовитиме зі студії програми «Радіодень», частина — в аудиторії КНУ імені Тараса Шевченка. Стрім телеверсії також відбуватиметься на сторінках Суспільного мовника у Facebook.

Звучатиме радіодиктант традиційно 9 листопада в День української писемності та мови. Почути й побачити його можна буде з 11:00 в ефірі Першого каналу Українського радіо та телеканалу UA: Культура. Відбуватиметься пряма трансляція  написання радіодиктанту і в Придніпровській академії будівництва та архітектури на офіційному каналі .

 

Кафедра українознавства

?>
вверх