12.08.2022

14 серпня День будівельника: Реальна синергія

Сьогодні в рамках святкових заходів на локації Приймальної комісії відбулась зустріч виробничників-практиків будівельної галузі і науковців академії. В обговоренні проблем співпраці виробничників і науковців взяли участь гості  віце-голова Будівельної палати Дніпра Марина Величко, яка є ще й членкинею Національної ради з відновлення України, генеральний директор  ТОВ «Прайм полімер» Олександр Беркутов, директори компаній «Європа Дніпро» Сергій Клімов та «Дніпро ЗБК» Віталій Спірідоненков – член Наглядової ради академії, керівники академії – ректор Микола Савицький, проектор з наукової роботи Владислав Данішевський, проректор навчально-виховної роботи Галина Євсєєва, професор Сергій Шатов та інші.
Для знайомства із науковими напрацюваннями ПДАБА представила стенд із власними реалізованими проектами та макет Місячної бази колонізаторів, розробленого в академії в рамках міжнародного проекту. Тут і будівельні сталі з наноструктурованими елементами, і перший в Україні енергоефективний мультикомфортний будинок  OPTIMAHOUSE, і екопоселення, і забезпечення надійності конструкцій блоків атомних електростанцій, і вежа обслуговування ракет космічного призначення.
ТОВ «Прайм полімер» представило досить унікальну  і перспективну лінійку продукції з бетону із використанням полімерів: макети модульного укриття та будинку на палях, люки та дощоприймач, паля гвинтова і перекриття, лавка та стійки для паркового ліхтаря,  фреза люкова і ключ для загвинчування паль…
 Подібні заходи для академії не рідкість. Особливість нинішнього – в тому, що відбувся він напередодні Дня будівельника  і проходив за участі представниці Національної ради з відновлення України.  А отже демонстрація синегітичного ефекту співпраці науки з виробництвом та залучення до взаємодії громадсько-адміністративного ресурсу мають помножити ефект.
?>
вверх