16.04.2019

ДВНЗ ПДАБА втретє привітно відкрила свої двері учасникам ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси»

ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» вже втретє привітно відкрила свої двері учасникам ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Фінанси». Місією олімпіади є системне вдосконалення навчального процесу шляхом активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів. Мета олімпіади – виявлення та підтримка обдарованої студентської молоді, розвиток і реалізація аналітичних здібностей студентів.

Загалом в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіаді з дисциплін «Фінанси», яка відбулася З 10 по 12 квітня 2019 року, взяло участь 58 студентів із 35 закладів вищої освіти з 22 міст України, а саме: Дніпра, Білої Церкви, Кам’янського, Покровcька, Запоріжжя, Краматорська, Києва, Кременчука, Кривого Рогу, Львова, Миколаєва, Маріуполя, Одеси, Полтави, Рівне, Сум, Ірпіня, Тернополя, Харкова, Хмельницького, Чернівців та інших. ФОТО 2

На відкритті та закритті олімпіади були присутні не тільки учасники та організатори олімпіади, а й спеціально запрошені гості – голова Соборної у місті Дніпрі ради Тімарев Артем Сергійович.

В своєму виступі на відкритті олімпіади та в інтерв’ю 11 каналу, ректор ДВНЗ ПДАБА, доктор технічних наук, професор Савицький Микола Васильович, підкреслив важливість цього заходу для майбутнього України, оскільки саме такі інтелектуальні змагання дозволяють виявити найрозумнішу молодь, допомагають виростити нових фінансових лідерів держави.

Добрі слова та побажання наснаги учасникам олімпіади висловили голова оргкомітету олімпіади, проректор з наукової роботи ДВНЗ ПДАБА, доктор технічних наук, професор Данішевський Владислав Валентинович, заступник голови журі олімпіади член-кореспондента Національної Академії Наук України, завідувач кафедри «Фінанси і маркетинг», доктор економічних наук, професор Іванова Сергія Володимировича, член журі олімпіади доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри «Фінанси» Національного університету харчових технологій м. Київ Шірінян Лада Василівна.

До складу журі олімпіади увійшли найталановитіші науковці з усіх куточків України: Кобушко І. М., доктор економічних наук, професор кафедри «Фінанси і підприємництво» Сумського державного університету; Шірінян Л. В., доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри «Фінанси» Національного університету харчових технологій м. Київ; Юдіна С. В., доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри «Фінанси та облік» Дніпровського державного технічного університету; Кізима Т. О., доктор економічних наук, професор, кафедри «Фінанси» Тернопільського національного економічного університету ім. С.І. Юрія; Нетак Б. Б. генеральний директор АТ «Конструкторське бюро Дніпровське, голова спостережної ради Відкритого недержавного пенсійного фонду «Джерело», член Асоціації «Українські фондові торговці»; Грабовський І. С., кандидат економічних наук, доцент кафедри «Фінансів і маркетингу» ПДАБА, заступник декана економічного факультету; Захарченко Н. В., кандидат економічних наук, доцент кафедри «Фінансів і маркетингу» ПДАБА.

В цілому, журі Олімпіади дійшло висновків:

  • більшість учасників (70 %) виконали завдання на достатньому рівні і показали наявність знань з дисципліни «ФІНАНСИ».
  • 10 % учасників стали переможцями Олімпіади та отримають дипломи 1, 2 та 3 ступенів.
  • Ще 30 % учасників показали високі результати знань з дисципліни «ФІНАНСИ».

Переможцем олімпіади стала наша студентка 4 курсу, спеціальності «Фінанси і кредит» Аліна Жара.

За свою сумлінну працю і перемогу в олімпіаді Аліна отримала не тільки диплом першого ступеня і повагу викладачів та студентів, а ще і цінні призи від спонсорів олімпіади – а саме: сучасний планшет, книгу «Фінансовий облік» та подарунковий сертифікат на безкоштовне проходження дистанційного курсу з фінансового обліку по міжнародним стандартам фінансової звітності. Друге місце посіли  Білоус Юлія (Сумський державний університет) та Савін Сергій (Київський національний університет ім. Т. Шевченка), а третє місце посіли Новак Аліна (Національний університет харчових технологій м.Київ), Радюк Олександр (Дніпровський Державний технічний університет м. Кам’янське), Сидорук Анастасія (Тернопільський національний економічний університет)  Студенти також отримали приємні заохочувальні призи: книгу «Фінансовий облік» для подальшого опанування фінансової науки та фітнес трекери для підтримки здорового способу життя. Доречі, четверте місце також посів студент нашої Академії Андрусяк Олександр, якого було нагороджено почесною грамотою, вручено книгу і фітнес трекер.

Не залишилися без уваги наших спонсорів і студенти, які посіли п’яте та шосте місця, приємним бонусом для яких стали почесні грамоти та флеш накопичувачі.

Як бачимо, наша молодь, наші студенти, у яких регіонах, містах та вишах вони не навчаються, не зважаючи на деякі кризові явища, що відбуваються в країні і у вищій освіті, можуть вчитися, опановувати нові знання, досягати високих успіхів.

Під час перебування у ДВНЗ ПДАБА студентам та викладачам, які приїхали з інших міст було запропоновано різноманітну культурну програму,  яка знайомила їх з нашим містом, а саме: екскурсію в Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова, пішохідну екскурсію по місту Дніпро, відвідання вистави Дніпровського академічного театру драми та комедії «Однажды в Castellammare», відвідання вечора романсу у виконанні солістів опери Дніпровського академічного театру опери та балету, екскурсію до центру «Менора» та по набережній Дніпра.

Оргкомітет олімпіади та колектив кафедри «Фінанси і маркетинг» щиро вдячні ректорату ДВНЗ ПДАБА за підтримку в проведенні та організації заходу. Окрему подяку висловлюємо спонсорам олімпіади, а саме: голові спостережної ради Відкритого недержавного пенсійного фонду «Джерело», члена Ради Асоціації «Українські фондові торговці» Нетаку Бориславу Борисовичу; «Українська асоціація сертифікованих бухгалтерів і аудиторів» в особі президента Канигіна Сергія Львовича, освітньому центру «Елькон» в особі Анненкова Кирила Андрійовича, Соборній у місті Дніпрі раді в особі Тімарева Артема Сергійовича, які допомогли нагородити найкращих студентів-фінансистів України сучасними подарунками. Також виголошуємо подяку інформаційним партнерам заходу: 11 телевізійний канал та Медійна компанія «Візит РТВ», що висвітлювали захід.

Всім учасникам олімпіади бажаємо подальших успіхів в навчанні, нових досягнень та перемог! Нехай сходи знань принесуть зрілі плоди для розвитку творчих здібностей!

?>
вверх