05.06.2023

1 червня в ПДАБА відзначили Міжнародний день захисту дітей

«ДІТИ – ЦЕ ЦВІТ ЗЕМЛІ, МАЙБУТНЄ НАШОЇ КРАЇНИ І КОЖНОГО З НАС, НАЙДОРОЖЧИЙ СКАРБ, БЕЗМЕЖНА РАДІСТЬ І ЩАСТЯ.» Цими словами  1 червня Світлана СОЛОГУБОВА, ведуча урочистостей в ПДАБА з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, зверталась до присутніх.

Для України цей день вже другий рік поспіль наповнений болючими подіями, які торкнулися і доль малечі.

ОСЬ ЖАХЛИВА СТАТИСТИКА:

ЗА ОСТАННІМИ ДАНИМИ В УКРАЇНІ ЗАГИНУЛИ ЩОНАЙМЕНШЕ 483 ДИТИНИ, 989 – БУЛИ ПОРАНЕНІ, 394 – ВВАЖАЮТЬСЯ ЗНИКЛИМИ, 19500 – БУЛИ ДЕПОРТОВАНІ ВОРОГОМ У КРАЇНУ АГРЕСОРА, МІЛЬЙОНИ –  ПОКИНУЛИ КРАЇНУ У ПОШУКАХ БЕЗПЕКИ, А ТІ, ЩО ЛИШАЮТЬСЯ, ЗМУШЕНІ ЖАХАТИСЯ СИРЕН, ВИБУХІВ, ХОВАТИСЯ В УКРИТТЯХ…

Сполучення «діти війни», що народилося після Другої світової війни, набуло нового жахливого змісту нині у ХХІ столітті.

В ПДАБА на  святковий захід запросили дітей працівників академії. Війну агресор приніс і в їхню дитячу долю. Війну, яка позбавляє звичайних дитячих радощів.  Війну, яка краде у наших дітей літо – час відпочинку, рідні домівки, спокій, радість, здоров’я і навіть життя.

Дітей разом із батьками та рідними щиро привітав проректор академії Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ. Він підкреслив, що у ці часи на дорослих лежить висока відповідальність за безпеку і життя малечі, нашого майбутнього, подякував героїчним Збройним силам України, які боронять країну, людей, рідні домівки і дітей, можливість працювати і жити.

Традиційно, цього дня до малечі академії завітали гості з Гуманітарного штабу Української асоціації футболу, серед яких Олімпійський чемпіон Олексій ЧЕРЕДНИК, легенда Дніпровського футболу Олег ТАРАН, за координації голови Асоціації футболу Дніпропетровської області Віктора АНДРУХІВА, представник УАФ Олександр ШВЕЦЬ. До речі, приїхали вони не з порожніми руками, а з подарунками – мʼячі та солодощі малечі припали до душі.

Голова АФДО Віктор АНДРУХІВ привітав із Днем захисту дітей та побажав мирного неба. Легендарний Олег ТАРАН подякував ЗСУ за можливість волонтерити та теж привітав дітей теплими словами.

Вітав дітей і керівник Міжнародного благодійного фонду «Нова Україна» Дмитро СМОЛЯНСЬКИЙ. Представники  фонду чимало зробили, аби і діти, і дорослі – вимушені переселенці з територій бойових дій, які мешкають в гуртожитках академії, почувалися тут комфортно і безпечно. І цього разу їхній вантаж смаколиків та інших потрібних речей приніс дітям велику радість.

Цього дня для малечі лунали пісні, вірші, були запальні танці, вирувала – інтелектуально-пізнавальна гра «Фортеця ПДАБА», конкурси… Було весело, пізнавально і безпечно.

Пісні «Viva La Vida» («Слава життю») гурту «Coldpay» та «Незламні» виконали Лада та Дана КРИЛОВЕЦЬКІ.

Вірш «КОЛИ У НЕБІ СОНЕЧКО СМІЄТЬСЯ» декламували Олександра ОМЕЛИЧ та Наталія КРАВЧЕНКО.

Танок «Ворогів на ножі» виконала Вікторія ШЕВЧЕНКО.

Аби, попри все, свято відбулось і подарувало діточкам радість, чимало зусиль доклав ректорат академії, профспілковий комітет на чолі з Олександром Дзюбаном.

На завершення діти мали скласти свою обітницю, в якій, мали бути і такі слова: обіцяємо відбудувати нашу Державу в майбутньому, опанувавши відповідні освітні програми та отримавши вищу освіту! Та на жаль, пролунав сигнал чергової повітряної тривоги… Дорослим довелося завершити свято! Адже безпека дітей у нинішній ситуації – понад усе! А обітницю вони обов’язково ще складуть!

?>
вверх