27.09.2024

Вчена рада: вдосконалювати майстерність, підвищувати вимогливість

19 вересня, в ННІ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» відбулося чергове засідання Вченої ради під проводом голови ради, в.о. директора інституту професора Владислава ДАНІШЕВСЬКОГО.
За сталою традицією, до розгляду питань порядку денного члени Вченої ради привітали студентів, які відзначились при реалізації міжнародного проекту «The BRIDGE» за програмою Європейської комісії Erasmus KA2 «Розбудова потенціалу у сфері вищої освіти» (координатор – завідувач кафедри нарисної геометрії та графіки доцент Артем СОПІЛЬНЯК). В рамках цього проєкту, в академії відбувся конкурс «Room design 007 PSACEA», присвячений розробці дизайну навчальної аудиторії з використанням ВІМ технологій. Спонсорами конкурсу стали дві профільні компанії – BES та VEC-UA. Чотири команди студентів активно працювали над проєктами, враховуючи інженерні мережі та функціональні особливості приміщення. Кожна команда представила сучасні дизайн-ідеї, які вразили журі. Переможці конкурсу нагороджені грамотами та відзнаками.
Вчена рада розглянула наступні питання порядку денного.
1. «Про хід виконання робіт щодо підготовки  ННІ ПДАБА до зими» (доповідач – помічник проректора УДУНТ  з господарчої роботи Максим БАБЕНКО). Актуальність даного питання важко перебільшити, тож до обговорення підійшли дуже уважно. Через злочинні терористичні атаки рф проти цивільної інфраструктури України, зима очікується важкою. Обговорили низку заходів для зменшення енергоспоживання в опалювальний період. Серед них – скорочення тривалості осіннього семестру за рахунок занять по суботах, подовжені зимові канікули, можливий перевід навчальних корпусів у режим чергового опалення на час відсутності в них студентів.
2. «Про внутрішню систему забезпечення якості освіти ННІ ПДАБА» (доповідач – заступник керівника відділу контролю якості та навчально-методичної роботи УДУНТ Віолетта ФЕДІНА). Визначили першочергові заходи щодо забезпечення якості навчального процесу в умовах викликів воєнного часу, спричинених повітряними тривогами, а також вимушеним поєднанням дистанційної та очної форм навчання.  Обговорили важливі питання уніфікації систем забезпечення якості освіти в академії та об’єднаному уніерситеті з метою збереження та поширення найкращих практик.
На завершення засідання, Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ побажав усім здоров’я і сил, з честю пройти важкі часи, не втрачати оптимізму і віри в нашу Перемогу і прийдешній Мир.
?>
вверх