18.06.2024

Національному контактному пункту «Горизонт європа» бути!

За результатами конкурсного відбору, Міністерством освіти і науки створено мережу національних контактних пунктів (НКП) наукової програми ЄС «Горизонт Європа». Український державний університет науки і технологій – єдиний заклад Дніпропетровської області, який увійшов до числа переможців! В нашому університеті створено НКП за найактуальнішим напрямом діяльності: «Клімат, енергетика, мобільність». Керівником НКП призначено в. о. директора Придніпровська державна академія будівництва та архітектури Владислав Данішевський.

Мережа складається з 22 НКП у 14 закладах вищої освіти, 4 наукових установах Національної академії наук та 2 державних установах, підпорядкованих МОЗ та Міндовкіллю. Створені НКП працюватимуть у 12 населених пунктах у межах 10 областей України.

Місія НКП: активізувати участь українських установ, організацій у програмах «Горизонт Європа» та «Євроатом» з метою залучення європейських грантів для посилення українського дослідницького та інноваційного потенціалу. Розбудова мережі НКП створює інфраструктуру підтримки українських науковців у наукових грантових програмах ЄС.

Сьогоднішній успіх став закономірним результатом великого досвіду вчених академії та університету у підготовці чисельних грантових пропозицій, перемог у наукових і академічних конкурсах Європейського Союзу, ефективної реалізації багатьох міжнародних проєктів.

Сьогодні Український державний університет науки і технологій стає одним із національних «center of excellence» в галузі міжнародного наукового співробітництва. Бажаємо плідної роботи, успіхів і нових звершень!

?>
вверх