27.05.2024

Science Bridge: наука для майбутнього України

До Дня науки, за ініціативи Ради проректорів з наукової роботи при Міністерстві освіти і науки України відбувся національний телеміст “Science Bridge: наука для майбутнього України”. Захід об’єднав керівників університетів і наукових установ, провідних вчених, директорів підприємств, представників бізнесу з усіх куточків країни. Метою телемосту стало обговорення актуальних питань розвитку науки в Україні в умовах сьогодення та визначення стратегічних напрямків її подальшого становлення. Учасники заходу мали змогу поділитися досвідом, обмінятися ідеями та напрацювати спільне бачення майбутнього української науки.

Учасників телемосту привітав Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Він відмітив, що Дніпро є не тільки гуманітарним, військовим, але й потужним освітнім і науковим ХАБом. Наука є фундаментом того, щоб Україна зростала і розвивалася як високотехнологічна країна. Освіта – це майбутнє наших дітей, щоб збудувати сильну і незалежну державу.

Від локації Українського державного університету науки і технологій з привітанням виступив в. о. ректора Костянтин Сухий: “УДУНТ- молодий університет, створений на базі 5 університетів, але у нього 125-річна історія, і ми плануємо подальший інтенсивний розвиток. Війна вимагає швидко реагувати на виклики. Нам потрібен діалог між владою, освітою і виробництвом. Потрібно відбудовувати оборонний комплекс країни, щоб впевнено крокувати в бік Європи. Крокуємо до Перемоги!”

Директор ННІ ПДАБА Владислав Данішевський окреслив актуальні завдання, які постають перед науковцями України у воєнний час. Акцентував необхідність міждисциплінарної синергії наукових колективів та поділився практичним успішним досвідом такої роботи в рамках об’єднаного університету.

Учасники телемосту обговорили низку важливих питань, зокрема:
– Вплив війни на наукову сферу та шляхи її відновлення та розвитку
– Роль науки у зміцненні обороноздатності країни
– Співпраця науки з бізнесом для впровадження інновацій
– Підготовка кадрів для наукової сфери
– Інтеграція української науки до світового наукового простору

Телеміст став відкритим майданчиком для продуктивного діалогу та обміну досвідом. Захід продемонстрував єдність та рішучість українських науковців йти до перемоги та будувати успішне майбутнє своєї країни.

?>
вверх