20.05.2024

24-й Міжнародний колоквіум архітектурних шкіл Франції та Східної Європи у містах Тулуза та Грюїссан, 22-26 квітня 2024 року (24ème colloque international du RéA / Le réseau des écoles d’architecture de France et d’Europe orientale / TOULOUSE – GRUISSAN du 22 au 26 avril 2024). Тема заходу: «Флуктації – Території пов’язані з водою / Fluctuations – Les territoires de l’eau».

Архітектурний факультет, як франкомовну архітектурну школу, було запрошено взяти участь в 24 Міжнародному колоквіумі архітектурних шкіл Франції та Східної Європи у містах Тулуза та Грюїссан 22-26 квітня (24ème colloque international du RéA / Le réseau des écoles d’architecture de France et d’Europe orientale / TOULOUSE – GRUISSAN du 22 au 26 avril 2024). Тема заходу актуальна для багатьох регіонів, і безумовно для Придніпровського регіону «Флуктації – Території пов’язані з водою / Fluctuations – Les territoires de l’eau».

Протягом трьох місяців команда у складі доц. Тамари ТОВСТИК, ст. викл. Ірини ШВЕЦЬ, доц. Євгенії САМОЙЛЕНКО, ас. Ірини БОРЦОВОЇ, студентів Валерії ДАЦЕНКО та Семена БЕЗДОЛЬНОГО готували проєкт «КОНЦЕПЦІЯ АДАПТАЦІЇ УРБОЕКОСИСТЕМИ “Місто ДНІПРО – річка ДНІПРО” ДО ПРИРОДНИХ ТА АНТРОПОГЕННИХ ФЛУКТАЦІЙ». Матеріали виставлено в Архітектурній школі Тулузи і мерії міста Грюїссан, обговорено, та опубліковано в брошурі колоквіуму.

В колоквіумі з воркшопом взяли участь делегації з 8 архітектурних шкіл: з Тулузи (Франція), з Дніпра, Києва та Одеси (Україна), з Кракова та Лодзі (Польща), з Єревана (Вірменія), з Будапешта (Угорщина). Було багато важливого для нашого професійного розвитку і для розширення міжнародних зв’язків факультету: ознайомлення з великим історичним містом Тулуза, знайомство з архітектурною школою та цикл лекцій її професорів; доповіді восьми делегацій-учасників про їхні проєкти щодо територій на воді; ознайомлення з приморським містечком Грюїссан з величезною маріною, віндсерфінгом, рожевими соляними озерами, вежею Барбаросси і пунктом сезонної міграції фламінго.

Центральною подією став студентський воркшоп, у якому сім міжнародних команд (28 чоловік) за короткий час розробили ідеї щодо організації невеликого парку на березі лиману з павільйонами для спостереження за птахами. Студенти разом з викладачами досліджували територію, робили замальовки, аналітичні схеми. Проектні пропозиції оформлювали в вигляді макетів, один з яких павільйон для спостереження за птахами, інший – планувальна організація ділянки в цілому

?>
вверх